Festivalul-Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a participat la deschiderea celei de-a L-a ediţii a Festivalului-Concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, desfăşurată la Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa.
Festivalul-concurs este organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, cu sprijinul Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, Bibliotecii Judeţene „I.H. Rădulescu”, Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” şi al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.
În cadrul evenimentului, preşedintele Daniel Comănescu a transmis următorul mesaj: „Mă simt onorat să particip astăzi, alături de dumneavoastră, la deschiderea celei de-a 50-a ediţii a Festivalului – Concurs Naţional de Literatură Moştenirea Văcăreştilor (…) Ediţie de ediţie, Festivalul de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, devenit pe parcurs şi Concurs de creaţie pentru tinerele talente -mai întâi din judeţ, apoi din ţară şi din întreaga lume – şi-a îmbogăţit structura, s-a diversificat ca arie de cuprindere, calitatea demersului cultural şi a actului creativ ridicându-se la cote din ce în ce mai înalte. Am convingerea că această ediţie va fi una memorabilă pentru fiecare dintre dumneavoastră – şi nu spun acest lucru doar pentru faptul că este o ediţie care marchează o jumătate de secol de existenţă. Spun şi din convingerea că lucrările care se regăsesc în cele patru secţiuni de creaţie ale concursului vor convinge juraţii că, uneori, cuvintele scrise frumos, din suflet, au puterea de a transmite emoţii şi apreciere. Însă, mai presus de cuvinte, în spatele creaţiilor dumneavoastră cred că regăsim multă pasiune pentru literatură şi, nu în ultimul rând, multă dorinţă de a reuşi să ne prezentaţi trăiri au evenimente altfel. Sunt lucruri care contează enorm pentru un autor adevărat.
În numele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, tuturor celor care v-aţi înscris în această competiţie – vă doresc mult succes şi multă inspiraţie pe mai departe. Sper să am oportunitatea de a vă revedea, cu bine, şi la următoare ediţie!”.
Susţinând această artă semnificativă pentru cultura românească şi adresându-se tuturor creatorilor de literatură care nu au împlinit 40 de ani, festivalul reuneşte numeroşi participanţi. În acest an, la cele patru secţii de creaţie (poezie, proză scurtă, eseu şi teatru scurt), s-au înscris atât români, cât şi autori de peste hotare, din Republica Moldova, iar lucrările câştigătoare urmează a fi desemnate sâmbătă, 3 noiembrie a.c., în cadrul unei ceremonii festive. La manifestare au mai participat: Ivan Vasile Ivanoff – secretarul judeţului, Oana Vlăducă – deputat, Sorin Ion – inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Târgoviştei, Ovidiu Cîrstina, directorul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, Ionuţ Lăscaie, managerul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, scriitori, oameni de cultură dâmboviţeni, numeroşi profesori şi elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Aurelian Cotinescu, preşedintele ales al PNL Târgovişte cheamă consilierii locali la raport

La prima întâlnire cu reprezentanţii presei locale, în calitate de preşedinte ales al PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu a arătat că nu este genul de politician care se îmbată cu apă rece. A recunoscut că în Târgovişte, unde „electoratul este înclinat spre dreapta, n-avem organizare şi nici nu ştim să transmitem […]