FESTIVAL – CONCURS NAŢIONAL „LAURA STOICA” Târgovişte, EDIŢIA a II – a 6 – 7 OCTOMBRIE 2018

Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa
FESTIVAL – CONCURS NAŢIONAL „LAURA STOICA”
Târgovişte, EDIŢIA a II – a 6 – 7 OCTOMBRIE 2018
Lansată în anul 1990, la Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia, Laura Stoica a reuşit în scurt timp să cucerească inimile românilor. După doar un an de la debut a fost aleasă cea mai bună voce pop, iar până la finalul următorului an, triumfa pe scena Cerbului de Aur cu primul său album.
Valoarea sa artistică a fost recunoscută rând pe rând în Austria, Malta, Turcia şi Bulgaria, atrăgând după sine nu mai puţin de 5 turnee internaţionale, între 1991 şi 2003, în Bulgaria, Israel, Malta si Statele Unite.
În 1993 a înfiinţat Laura Stoica Band, care a concertat live pe numeroase scene din ţară şi din străinătate.
Având parte de o primire călduroasă atât din partea publicului, cât şi din partea criticii de specialitate, Laura s-a bucurat de succese remarcabile de-a lungul întregii sale cariere, indiferent de mediul în care s-a manifestat.
Dacă în timpul vieţii nu a apucat să facă decât câţiva paşi în promovarea talentelor autentice, acum ne propunem să realizăm visul ei de a-i ajuta pe tineri să intre în fascinanta lume a muzicii.
Pentru că talentul, munca şi tenacitatea trebuie ajutate de şansă dar mai ales pentru că aspiraţiile pot şi trebuie să devină realitate, Festivalul – Concurs Naţional „Laura Stoica” Târgovişte, ediţia a II – a, îşi propune să descopere tinere voci şi să le ofere şansa de a păşi cu dreptul în muzica românească.
REGULAMENT
FESTIVALUL – CONCURS NAŢIONAL „Laura Stoica”, Târgovişte, Ediţia a II – a se va desfăşura la Târgovişte, în perioada 6 – 7 octombrie 2018 şi îşi propune să creeze cadrul necesar lansării profesionale a tinerelor talente.
Locul desfăşurării: Târgovişte – Teatrul municipal „Tony Bulandra”.
Perioada: 6 – 7 octombrie 2018.
Organizatori: Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.
Partener: Fundaţia Laura Stoica. Condiţii de participare
Concursul cuprinde o secţiune de interpretare, la care se pot înscrie soliştii vocali care îndeplinesc următoarele condiţii:
– au vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani;
– nu au avut nicio apariţie discografică personală.
Fiecare concurent va prezenta în concurs două melodii: o piesă aparţinând repertoriului Laurei Stoica şi o piesă la alegere din repertoriul muzicii uşoare româneşti.
La înscriere, fiecare candidat va prezenta următoarele:
– copie după actul de identitate;
– fişa de înscriere completată conform anexei;
– material de prezentare video;
– pozitive ale pieselor pe care doreşte să le interpreteze, în format MP3.
Înscrierile se fac până la data de 30 septembrie 2018.
Concurenţii vor trimite aceste documente pe adresa Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, cod poştal 130007, telefon – fax: 0245 613112, e-mail: office@cjcd.ro. Materialele depuse la înscriere NU sunt returnabile, fie că sunt sau nu admise în etapa finală. Piesele admise în concurs vor fi supuse unor contracte de editare şi cesionare de către organizatori, în vederea producerii unui CD (material pe suport magnetic), difuzării online şi difuzărilor radio-tv.
Atât criteriile cât şi sistemul de jurizare sunt stabilite şi comunicate de organizatori juriului şi candidaţilor.
Centralizarea rezultatelor finale va fi făcută de organizatori.
Lista candidaţilor admişi în faza finală va fi întocmită în ordine alfabetică fără a se ţine cont de punctajele intermediare şi finale şi va fi afişată pe site-ul www.cjcd.ro. Finaliştii vor fi contactaţi de către organizatori.
Candidaţii admişi în finală vor primi din partea juriului o piesă din repertoriul Laurei Stoica, pe care o vor interpreta în concurs. În cazul în care aceştia vor refuza piesa impusă, vor fi descalificaţi.
În finală vor fi admişi 10 concurenţi. În cazul celor care se vor retrage, aceştia vor fi înlocuiţi cu cei care au obţinut nota imediat următoare ultimului admis în finală.
Ordinea de intrare în concurs se va stabili prin tragere la
sorţi.
Juriul va fi constituit din compozitori, realizatori radio-tv, interpreţi consacraţi, textieri (poeţi), ziarişti din presa muzicală, precum şi din reprezentanţi ai organizatorilor.
Notarea pieselor se va face de către fiecare membru al juriului, stabilindu-se clasamentul final, mai exact: Trofeul festivalului, premiul I, premiul II şi premiul III.
La aceste premii se pot adăuga şi altele oferite de diverse entităţi.
Organizatorii asigură cazarea şi masa concurenţilor pe toată durata desfăşurării competiţiei.
Transportul va fi suportat de concurenţi.
Însoţitorii nu beneficiază de cazare şi masă, costurile revenindu-i fiecăruia în parte; aceştia vor fi îndrumaţi către locaţii convenabile.
Director festival Cătălin Ionuţ Lăscaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii, în mijlocul cetăţenilor la "Serbările Băilor Pucioasa"

În perioada 31 august – 2 septembrie a.c. efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa vor asigura climatul de normali-tate în zonele de desfăşurare şi adiacente din oraşul Pucioasa, unde vor avea loc activităţi cultur-al-artistice prilejuite de zilele localităţii. Având în vedere analiza situaţiei operative din anii precedenţi când […]