Femeie, ameninţată cu un cuţit în scara blocului!

I.B.

politiaClipe de coşmar pentru o doamnă din microraionul III al municipiului Târgovişte. O femeie de 45 de ani din municipiul Târgovişte şi-a văzut moartea cu ochii. Femeia se întorcea de la cumpărături iar în momentul în care a intrat în scara blocului un individ a strigat la ea să lase uşa deschisă să intre şi el, acesta imediat a prins-o pe femeie şi i-a pus cuţitul la gât. Speriată femeia a început să ţipe şi în acel moment tâlharul a luat-o la fugă. Femeia imediat a alertat familia şi poliţia care s-a deplasat la faţa locului. Femeia povesteşte că a sunat la interfon şi a intrat în scara blocului, în momentul în care a deschis uşa un bărbat a strigat că intră şi el.Femeia fără să se uite la el i-a lăsat uşa deschisă după care s-a trezit strânsă de gât şi ameninţată cu un cuţit, de frică aceasta a început să ţipe. Rudele spun că agresorul a fugit când a văzut că femeia ţipă şi din fericire aceasta a scăpat cu viaţă. Femeia avea în plasele de cumpărături şi portofelele cu bani. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz şi îl caută pe agresor. Agresorul riscă să stea ani grei după gratii.
O altă tâlhărie comisă pe raza municipiului Târgovişte
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte -Biroul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, de 61 ani, din localitate, bănuit de comiterea infracţiunii de „tâlhărie”. În urma cercetărilor efectuate a reieşit că în ziua de 25 ianaurie, principalul bănuit ar fi pătruns în incinta unei unităţi de alimentaţie publică, prin spargerea unui geam şi ar fi exercitat acte de violenţă asupra unui bărbat, de 47 de ani. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că acesta ar fi sustras un articol vestimentar ce aparţinea părţii vătămate şi ar fi secţionat o ţeavă din pexal în vederea sustragerii. Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Pentru a vă feri de posibilii infractori, nu trebuie să neglijaţi nici un amănunt şi să acordaţi atenţie sporită unor reguli de comportament care vor contribui la sporirea vigilenţei generale şi la construirea „barierelor” împotriva infractorilor: când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere”, spun poliţiştii. Dacă aveţi asupra dumneavoastră sume importante de bani sau alte valori, este bine să vă luaţi măsuri suplimentare şi să fiţi însoţiţi de o persoană de încredere. Nu număraţi banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dumneavoastră. Printre cetăţeni pot fi şi infractori cărora le oferiţi singuri „pontul”. Când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care-i aveţi ci doar suma necesară. Banii se manevrează în interiorul poşetei sau a buzunarului. Când vă aflaţi la ghişeul unei bănci pentru a ridica o sumă de bani, este bine să observaţi comportamentul persoanelor din jurul dumneavoastră, unii infractori speculează orice situaţie şi urmăresc victimele până ajung în locuri ferite de privirile cetăţenilor.
Copiii sunt pradă uşoară
Acordaţi atenţie sporită supravegherii copiilor, cărora trebuie să evitaţi să le oferiţi bunuri de valoare (telefoane mobile, lănţişoare, sume mari de bani), toate acestea constituie o tentaţie pentru infractori. Cei mici pot fi agresaţi pentru a li se sustrage bunurile, iar sănatatea şi uneori chiar viaţa le poate fi pusă în pericol din cauza unui moft îndeplinit de părinţi. Nu împrumutaţi telefoanele mobile pe stradă sau în localuri publice unor persoane necunoscute care sub pretextul apelării unor prieteni dispar cu telefoane cu tot. Acordaţi atenţie sporită locului unde păstraţi telefonul mobil în zonele aglomerate, pe mijloacele de transport în comun, în incinta unităţilor de învăţământ sau a cluburilor de internet. Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, reacţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primar reţinut pentru delapidare

Scandal uriaş la primăria Butimanu, din Dâmboviţa. Poliţiştii îi vor după gratii pe primar, pe contabilă, fosta contabilă şi pe casieriţa Primăriei. Cei patru au fost reţinuţi, ieri, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, delapidare, complicitate la delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals cu un prejudiciu […]