FEDERAŢIA VREA SĂ SCHIMBE FOTBALUL ROMÂNESC DIN TEMELII

Mihai ROŞOIU

Federaţia Romană de Fotbal publică cele mai importante propuneri de modificare a Statutului din documentaţia trimisă membrilor afiliaţi, împreună cu argumentele lor.
Aceste propuneri vor fi supuse votului în Adunarea Generală FRF din 27 mai 2017 şi vizează atat acordarea cadrului intern cu cel european, cat şi continuarea reformării pentru o desfăşurare optimă a activităţii fotbalistice din Romania în plan sportiv şi instituţional. O nouă structură a Comitetului Executiv
– doi reprezentanţi ai cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori (anterior, un reprezentant)
– doi reprezentanţi ai Asociaţiilor Judeţene de Fotbal în Comitetul Executiv (anterior, un reprezentant, în calitate de vicepreşedinte de drept al FRF)
– doi reprezentanţi ai cluburilor de Liga 1 în Comitetul Executiv, dintre care unul este, de drept, preşedintele LPF (anterior, doi reprezentanţi ai cluburilor de Liga 1 plus preşedintele LPF, prim vicepreşedinte de drept al
FRF)
ARGUMENTE
– Implementarea principiului proporţionalităţii în activitatea organului executiv de conducere a fotbalului romanesc. Astfel, din totalul de 15 voturi (15 membri în formula actuală), un singur reprezentant pentru fotbalul la nivel juvenil ar prelungi raportul de neproporţionalitate avand în vedere importanţa esenţială, strategică, a acestui sector pentru fotbalul romanesc. Acelaşi argument se aplică pentru reprezentanţii AJF, în raport cu numărul proiectelor desfăşurate în cadrul fiecărui judeţ şi cu caracterul fundamental, de bază a piramidei fotbalistice, pe care îl asigură acestea.
– Implementarea principiului reprezentativităţii în activitatea organului executiv de conducere a fotbalului romanesc. Liga 1, cu 14 cluburi în formatul actual, beneficiază, în fapt, de trei reprezentanţi în Comitetul Executiv, prin prezenţa a doi reprezentanţi ai cluburilor şi a preşedintelui LPF. În acelaşi timp, AJF-urile, în număr de 42, acoperind un procent de peste 99% din totalul jucătorilor de fotbal din Romania, avand activitate extinsă geografic şi ca diversitate, au un singur reprezentant. Iar cluburile cu activitate exclusivă de copii şi juniori, într-un număr impresionant, tot un singur reprezentant. Reprezentarea la nivel de Liga 3, competiţie care înseamnă, la randu-i, un număr mare de cluburi, va fi asigurată prin introducerea Comisiei pentru Fotbalul Amator, detaliată mai jos.
– Prin aceste modificări ce transformă Comitetul Executiv într-un organism dinamic a cărui componenţă respectă principiile pro-porţionalităţii şi reprezentativităţii, FRF preia şi structura numerică a Comitetului Executiv UEFA, adică un Preşedinte şi 15 membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Se limpezesc apele în Liga a II-a JUVENTUS A PROMOVAT, REŞIŢA A RETROGRADAT

Conform regulamentul de desfăşurare a ediţiei 2016-2017 a Ligii 2, la finalul sezonului vor retrograda cinci echipe. Cum patru poziţii au fost ocupate încă dinainte de reluarea campionatului după pauza de iarnă, prin retragerile celor de la ACS Berceni, CSM Râmnicu Vâlcea şi Unirea Tărlungeni şi excluderea arădenilor de la […]