FEDERAŢIA VINE LA TÂRGOVIŞTE. Reprezentanţii Federaţiei Române de Baschet vor sosi în judeţul nostru pentru a discuta despre situaţia echipei de baschet CS Municipal

Mihai ROŞOIU

frbPe ordinea de zi a ultimului birou federal s-a aflat şi cazul „CS Municipal Târgovişte”, formaţie care se află sub sancţiunea federaţiei internaţionale după conflictul cu George Dikeoulakos.
Iată care au fost punctele de pe ordinea de zi:
1. Se aprobă cu unanimitate de voturi planul de pregătire propus de colectivul tehnic al Lotului Naţional de seniori (startul pregătirii în 16 iunie 2017) şi susţinerea a 10-11 jocuri de verificare în vederea participării la Turneul Final al Campinatului European, masculin – Eurobasket 2017, Cluj-Napoca.
2. Se aprobă cu unanimitate de voturi înscrierea loturilor universitare, masculin şi feminin, pentru Universiada 2017, din Taipei, şi a lotului de senioare pentru „Jocurile Francofoniei” din Coasta de
Fildeş, 2017.
3. Se aprobă în unanimitate afilierea provizorie a „Asociaţiei Club Sportiv Tactic Bucureşti”.
4. Secretarul general al FR Baschet, dl Dan Berceanu, prezintă situaţia implementării datelor pentru Registrul Naţional Sportiv şi informează BF asupra faptului că unele cluburi afiliate nu au trimis datele solicitate, deşi le-au fost trimise în acest sens 3 adrese. Se aprobă cu unanimitate de voturi ca aceste cluburi să primească un ultimatum, în caz contrar urmând a fi sancţionate cu suspendarea pe termen nelimitat (până la trimiterea datelor solicitate), conform art. 30, litera e, din Statutul
FRB.
5. Se aprobă cu vot majoritar solicitarea Comisiei de Disciplină de renumerotare a articolelor din Regulamentul de Disciplină (eroare materială).
6. Preşedintele FR Baschet, dl Horia Păun, prezintă situaţia clubului CSM Târgovişte, care nu a onorat deciziile BAT-FIBA. Se aprobă în unanimitate să fie mandatată o comisie FR Baschet (formată din vicepreşedinţii FRB, Alina Moanţă şi Virgil Stănescu, precum şi Marius Marinescu, juristul Doru Toma şi directorul economic Elena Tint), care se va întâlni cu conducerea CSM Târgovişte şi a Primăriei Târgovişte pentru soluţionarea şi rezolvarea rapidă a cazurilor FIBA şi BAT.
7. Se aprobă cu unanimitate de voturi ca FR Baschet să înainteze tuturor cluburilor o ofertă pentru achiziţionarea biletelor la Eurobasket 2017, cu discount de până la 25%.
8. Antrenorul Federal, dl. Tudor Costescu, prezintă mai multe aspecte legate de mini-baschet şi propune ca într-un viitor BF să se stabilească locaţia şi condiţiile de desfăşurare ale LN de Babybaschet şi Minibaschet 2017.
9. Se propune ca la Final 8 Cupa României să nu se joace 4 jocuri în prima zi; reprezentanţii cluburilor calificate vor fi consultaţi, şi dacă vor fi de acord, se vor juca 2 jocuri marţi, 14.02.17, alte 2 jocuri miercuri, 15.02.2017, urmate de jocurile semifinale din 16.02,2017 şi finala din 17.02.2017.
10. Cazul jucătorului Iordache Rareş – se va efectua transferul în perioada legală de transfer care începe în 20.12.2016.
11. Contestaţia Admar Costineşti – cu majoritate de voturi se decide păstrarea deciziei CCCLT.
12. Cazul Dinamo-CSŞ 6 – o comisie FRB se va deplasa la Sala Şcolii Generale nr. 64 şi va verifica situaţia reală.
13. Contestaţia ABC Laguna – se constată viciu de procedură şi urmează ca CCCLT să solicite puncte de vedere părţilor implicate şi să rejudece cazul.
14. Cazurile prezentate la punctele 11-13 să fie analizate şi de CCAB, urmând a dispune măsurile care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PETRECERE MARE PENTRU MORENARUL IVAN

Sorin Cârţu şi prietenii lui Andrei Ivan au organizat o petrecere surpriză starului de 19 ani de la CSU Craiova, de ziua sa de nume. Pentru că fotbalistul oltean nu ştia nimic de nicio petrecere, Sorin Cârţu l-a sunat pe acesta şi la invitat la un restaurant. „Alo, Andrei?! Sunt […]