FEDERAŢIA DE VOLEI A PUS PUNCT CAMPIONATULUI ÎN MOD OFICIAL

Mihai ROŞOIU

Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei a votat, miercuri, în favoarea încheierii sezonului 2019/2020 al Diviziei A1, atât la feminin şi masculin. A fost omologat clasamentul de la finalul sezonului regulat, adică au fost desemnate campioane Volei Alba Blaj, la feminin, respectiv, Arcada Galaţi, la masculin.
Aşa cum aţi aflat deja, luni Blajul depusese un memoriu prin care cerea exact adoptarea acestei soluţii, chiar dacă mai erau opt etape de disputat din faza a II-a a campionatelor. Marţi, însă, CSM Târgovişte, a militat pentru neacordarea niciunei medalii în acest sezon.
După cum se vede, câştig de cauză au avut primii, iar la final, preşedintele Federaţiei, Gheorghe Vişan, a explicat pentru news.ro: „Noi nu mai puteam prelungi mult starea de incertitudine. În 10 mai trebuia să dăm drumul jucătorilor străini, starea de urgenţă se întindea până în aprilie, ce rost avea să mai aşteptăm? Este în joc sănătatea tuturor. Nu se poate să mai aibă loc antrenamente, nici vorbă de meciuri. Acesta e verdictul: campionatul s-a închis, iar echipele de pe primul loc la finalul sezonului regulat, Arcada Galaţi şi Volei Alba Blaj sunt campioane şi ne vor reprezenta în cupele europene în stagiunea viitoare”, a declarat Vişan.
Din păcate, asta înseamnă şi că sportivii şi sportivele au fost păcăliţi cu două luni de salariu… De asemenea, trebuie spus că data de 10 mai pentru eliberarea jucătorilor străini nu mai este valabilă, aceasta operând doar în cazul competiţiilor echipelor reprezentative. Numai că atât FIVB, cât şi CEV, au amânat cel puţin până în luna august toate meciurile naţionalelor, indiferent că vorbim de VNL, Golden League sau Silver League.
Deocamdată nu s-a stabilit exact ce se întâmplă cu turneele din Divizia A2, atât la masculin cât şi la feminin, dar nici cu campionatele de copii şi juniori, care nu pot fi împinse la nesfârşit din cauza examenelor pe care mulţi dintre cei implicaţi le vor susţine în luna iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cinci locuri pentru România în cupele euroepene

Confederaţia Europeană de Volei a publicat clasamentele după care se stabilesc numărul echipelor de club care vor fi acceptate din fiecare ţară în sezonul 2020/ 2021 al cupelor europene. La volei feminin România va avea cinci echipe în competiţiile continentale. Clasată pe locul 6 în clasamentul Ligii Campionilor, alcătuit pe […]