Published On: mar, feb. 12th, 2019

Farmaciile nu vor mai vinde medicamente la bucată

nichiduta.ro

Sâmbătă, 9 februarie, a intrat în vigoare o directivă europeană care le impune farmaciştilor să nu mai elibereze pacienţilor medicamente la bucată, ci doar o cutie întreagă. Noua directivă europeană are ca scop să controleze strict sursa medicamentelor şi să le identifice repede pe cele falsificate, prin intermediul unui sistem de verificare impus de Uniunea Europeană tuturor statelor membre.
Acestă regulă va avea şi efecte adverse la noi în ţară, deoarece mulţi bolnavi fără posibilitate financiară nu îşi vor mai putea cumpăra doar o pastilă sau două, cum se întâmplă în aceste momente. Specialiştii din domeniu spun că pe lângă acest fapt, producătorii mici devin obligaţi să investească enorm în noi linii de ambalare a pastilelor, astfel că vor fi nevoiţi să mărească preţurile medicamentelor, iar cei care nu vor rezista, vor ieşi de pe piaţă.
Producătorii de medicamente trebuie să se conformeze acestei directive europene şi trebuie să imprime pe medicamente serii unice, pe lângă dispozitivul de protecţie, care să prevină deschiderea cutiei. Măsurile de serializare şi protecţie a medicamentelor urmăresc să împiedice intrarea pe piaţa UE a produselor contrafăcute, după ce 400 de medicamente falsificate au fost raportate în Europa, inclusiv în România, în ultimii patru ani.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro