Familia Marin e din nou Number 1. De data acesta la Campionatul Mondial Unificat

Mihai ROŞOIU

Rezultat de senzaţie pentru sportul dâm-boviţean obţinut la una dintre cele mai mari şi puternice competiţii de arte marţiale organizate în lume. Târgovişteanul Gabriel Marin, unul dintre cei mai promiţători practicanţi de K1 din Europa a reuşit să bifeze o performanţă greu de egalat de un alt sportiv local. Tânărul nostru s-a întors din Italia, ţara care a găzduit o nouă ediţie a Campionatului Mondial Interstiluri, cu două medalii de aur în două dintre cele mai dificile, spectaculoase şi aşteptate probe ale întrecerii.
Deşi a ajuns în peninsulă accidentat, Gabriel Marin a făcut un campionat de excepţie cucerind titlurile mondiale la K1 full şi K1 light, acestea fiind şi cele mai importante rezultate ale carierei sale de până acum.
Vizibil emoţionat de performanţa fiului şi elevului său, Marius Mihai Marin a recunoscut că cele două medalii de aur l-au luat şi pe el prin surprindere: „Eu ştiu ce pot băieţii mei, însă când ajungi la un Mondial accidentat îţi faci unele probleme şi te gândeşti cât de greu e să lupte contra unor sportivi valizi fizic şi pregătiţi la nivel maxim. Gabriel a trecut peste toate barierele şi a reuşit ceva absolut fantastic. A fost nevoit să facă un efort dublu faţă de ceilalţi concurenţi pentru că nu era recuperat în totalitate”, a povestit antrenorul şi părintele dublului campion mondial.
Cu un parcurs perfect, Gabriel Marin a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului de la Carrara, locul de desfăşurare al Campionatului Mondial, însă aceasta nu a fost singura performanţă a Târgoviştei la această competiţie la care au participat peste 10.000 de sportivi.
Fratele lui Gabriel, David Marin s-a numărat printre remarcaţii concursului, câştigând medalia de bronz la K1-full şi îmbogăţind zestrea de medalii dâmboviţene la Mondialele din Italia: „A fost o competiţie grea, dar frumoasă. Sunt mândru că am reuşit să aducem asemenea rezultate în Târgovişte. De-acum va fi din ce în ce mai greu pentru că toţi adversarii vor încerca să ne doboare, numai că ei nu ştiu că suntem pregătiţi şi vom fi imposibil de învins.
Trebuie să spunem că prezenţa noastră la o asemenea competiţie a fost posibilă datorită unor oameni speciali care au făcut eforturi considerabile pentru ca sportivii noştri să ajungă la Mondiale. Cristi Scânteie, reprezentant al Timbark în Dâmboviţa şi Sihan Dejanu Adrian ne-au sprijinit necondiţionat şi sper că acum sunt mulţumiţi de rezultatele noastre”, a spus Marius Mihai Marin, artizanul acestui succes de răsunet pentru sportul dâmboviţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SE DESCHIDE EXPOZIŢIA "AURUL ŞI ARGINTUL ANTIC AL ROMÂNIEI" LA MUZEUL DE ISTORIE DIN TÂRGOVIŞTE

In perioada 1 noiembrie 2017 -2 februarie 2018, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte va prezenta publicului dâmboviţean, unele din cele mai valoroase bunuri culturale din patrimoniul arheologic naţional. Expoziţia „Aurul şi argintul antic al României” este unică prin valoarea şi importanţa istorică a celor peste 1000 de artefacte din […]