Published On: lun, feb. 4th, 2013

F.C. Municipal Târgovişte. Un start plin de speranţă şi convingere

nichiduta.ro

Fcm TargovisteAstăzi s-a dat startul în campania de pregătire a Municipalului. Un start plin de speranţe şi de convingere că formaţia pregătită de Gigi Manea va reuşi un retur de campionat bun.
La primul antrenament al anului participă: Zegheru, A. Tudose – Constantin, Timofte, Cernea, Enescu, Gâldău, Grigore, Lungeanu, Mândru, I. Neculae, Popa, Dragnea, Tudorache, Anghel, Banu, Daia, Coman. Noutăţile sunt: Coman (Urban Titu) şi A. Tudose (revenit de la A.S. Doiceşti). în probe sunt şi alţi jucători de la alte echipe.
Toţi jucătorii îl ascultă cu sfinţenie pe antrenorul Gigi Manea. Nimeni nu mişcă în front. Toţi vor să se afirme. Să dea randament. Alături de venerabilul tehnician Gigi Manea este prezent şi finanţatorul Ghiorghi Zotic, care va ţine un scurt discurs „tunarilor” de la Municipal. Atmosfera reunirii va fi una destinsă. Primul antrenament al sezonului sporeşte buna dispoziţie în rândul roş-albaştrilor.
O porţie serioasă de oxigen
Primii paşi din acest an se fac pe stadionul Academia Ghiorghi Zotic. Antrenamentul va fi unul uşor, de reacomodare le efort. „Tunarii”, antrenaţi de Gigi Manea, au luat o porţie serioasă de oxigen. Au asudat puţin, dar sunt conştienţi că vor urma antrenamente din ce în ce mai tari. Jucătorii vor fi efectiv dărâmaţi de duritatea acestora.
Exerciţii solicitante şi timpi mai mici
Va fi un volum mare de efort, dar necesar în această perioadă precompetiţională.
Antrenamentele se vor baza pe creşterea forţei fizice, cu mingea lucrându-se puţin. Doar rar se va încinge o miuţă care să dezmorţească muşchii învăţaţi cu zecile de kilometri. Pe zi ce trece exerciţiile vor fi mai solicitante, iar timpii la alergări, mai mici.
Gigi Manea are argumentele lui ca să îmblânzească nişte puşti. Unii cam nebunatici, alţii nişte adolescenţi inocenţi. Vor fi şi circuite de forţă pe grupe împărţite în 2-3 jucători. Se vor face antrenamente pe diferite trasee din împrejurimile comunei Şotânga. Zilele de „chin” se vor termina cu refacere binefăcătoare, alimentaţie, vitaminizare, odihnă.
Toate acestea sunt semne că la Municipal este vorba de o treabă făcută serios.
Pregătire bună şi apoi amicale
Echipa finanţată de Ghiorghi Zotic are programate o serie de meciuri amicale. Tehnicianul târgoviştean vrea însă să pregătească bine echipa din toate punctele de vedere şi apoi să se confrunte cu adversarele. Asta şi pentru a evita eventualele accidentări. Roş-albaştrii au programate 8-9 meciuri amicale cu echipe din toate eşaloanele. De asemenea, în timpul campionatului, când va sta în etapele 1, 6 şi 7, elevii lui Gigi Manea vor susţine meciuri de verificare.
Arbitrul seriei
în seria a 6-a, Municipal ocupă locul 7 cu 9 p, din 10 echipe. Pe prima poziţie în clasament se află Unirea Tărlungeni (antrenor Laszlo Balint), cu 22 p. Este urmată de Fortuna Brazi (Edi Iordănescu), cu 21 p. Se anticipează că cele două fruntaşe de acum se vor duela pentru promovare în Liga a 2-a. Apoi, Municipal Târgovişte va fi arbitrul acestei serii.
Este posibil ca Girom Albota (locul 9, cu 6 p) să nu mai participe la competiţie în sezonul de primăvară, care este prevăzut să înceapă de 8 martie.
Trei plecări în iarnă
După terminarea turului de campionat, F.C. Municipal Târgovişte s-a despărţit de Negotei (F.C. Severin), Trică (Flacăra Moreni), Penescu (Urban Titu). Aceştia vor fi înlocuiţi de către jucători tineri, dornici de performanţă.
Selecţia pentru intrarea în trupa Municipalului va fi însă foarte exigentă.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro