Published On: sâm, feb. 23rd, 2013

F.C. Municipal Târgovişte. Taxată din cauza unor greşeli naive

nichiduta.ro

fcmÎn această perioadă precompetiţională, F.C. Municipal Târgovişte a susţinut două partide amicale. Ambele s-au disputat pe teren sintetic la Complexul Sportiv Ion Ţiriac din Bucureşti şi s-au terminat cu următoarele rezultate: 1-4 (Stângă 2, Raicu şi Stan – Banu) cu Metaloglobus Bucureşti (C2) şi 0-1 (Vlada) cu C.S. Afumaţi (C3).
Trebuie spus că, deşi au pierdut cele două meciuri, „tunarii” târgovişteni n-au jucat rău, dar au fost taxaţi de nişte greşeli naive comise în apărare.
Greşeli mari în apărare
Cu Metaloglobus (antrenor Adrian Matei), când se juca de la egal la egal, în decurs de cinci minute, Municipalul a încasat trei goluri din greşelile lui Daia, Anghel şi Făşie. Nici bucureştenilor nu le venea să creadă că aveau 3-0 din goluri făcute cadou. La acest scor, Banu a micşorat din diferenţă, 3-1. Apoi, Dragnea (de două ori), Grigore şi Dogaru puteau marca, dar au ratat fără jenă. Scorul final, 4-1, a fost stabilit de Stan, tot dintr-o greşeală de plasament şi marcaj făcută de Dogaru.
Doar în repriza secundă jocul elevilor lui Gigi Manea a căpătat valenţe pozitive. Dar şi în această perioadă, „tunarii” s-au dovedit prea risipitori cu ocaziile de gol. Cu nimic mai prejos decât adversara
în a doua confruntare amicală a iernii, Municipal a dat piept cu C.S. Afumaţi. Echipa din Ilfov (antrenori Vasile Neagu şi Cristian Vaida) a câştigat la limită, 1-0. Dar Municipal n-a fost cu nimic mai prejos decât adversara. Golul realizat de Vlada a fost înscris cu ajutorul unor devieri ale lui Neagu şi Coman. care l-au derutat pe portarul Zegheru.
Roş-albaştrii au simţit că se poate, au ripostat cu furie, dar Lungeanu, 83 şi 87, a ratat egalarea. Până atunci mai rataserp Dragnea, Gâldău şi Lungeanu pe fondul unui joc combinativ. Prospeţime şi tonus fizic
Chiar dacă a pierdut cele două meciuri amicale, Municipal a arătat prospeţime şi tonus fizic. în multe situaţii uşoare n-a arătat luciditate şi siguranţă în apărare şi a fost timidă în atac. A primit cinci goluri (patru cu Metaloglobus şi unul cu C.S. Afumaţi) aiurea şi din nimic, din greşeli individuale. „Tunarii” s-au aruncat în atac sufocând adversarii, dar au ratat mult. Nepermis de mult. Trebuie spus că adversarele Municipalului au avut o doză sănătoasă de şansă.
Amical pentru noii veniţi
La Municipal au venit mulţi jucători în probe. Tehnicianul târgoviştean, Gigi Manea, i-a încercat pe aceştia într-un meci de verificare cu Voinţa Valea Voievozilor (antrenor Dinu „Piciu” Ionaşcu). Echipa lui Manea a câştigat cu 6-0, prin golurile marcate de Pătraşcu, Tudorache, Onea, Matei, Timofte (din 11 m) şi A. Neculae.
în acest meci, pentru F.C.M. au jucat: Zegheru -Nedelcu, Neagu, Timofte, Mădăran – Dogaru, Rusu, Onea, Pătraşcu – Zgâmbău, Tudorache. Au mai fost utilizaţi: Tudose, Fogarasi, Matei, Ciuculan, A. Neculae.
Echipa a fost completată cu Zegheru, Timofte şi Tudorache.
Mulţi au fost. vor mai rămâne 4-5
Pentru neînţelegeri contractuale sau alte motive, dintre jucătorii noii-veniţi au plecat: Blas (PAS Pucioasa), Codroiu (Atletic Fieni), I. Cosmin (F.C. Olt), Fogarasi şi Ciuculan (Corona Braşov). Apoi, Nedelcu, A. Neculae, Georgescu n-au mai venit la antrenamente, iar Stoica s-a reîntors la Urban Titu. S-a renunţat la Pătraşcu, Onea, Matei, iar I. Constantin nu mai face parte din lot. Coman şi Tudose sunt cu acte în regulă la F.C. Municipal Târgovişte. Lângă ei, Neagu, Mădăran, Făşie, Rusu, Zgâmbău, Dogaru.
Din C6 retrogradează echipele de pe locurile 10 şi 9
Campionatul în Liga a 3-a se va relua cu prima etapă a returului pe 8 martie. în etapa inaugurală Municipal va sta, urmând să dispute două partide, în deplasare, cu Unirea Câmpina (pe 15 martie) şi cu Fortuna Brazi (pe 22 martie).
Aşa cum s-a stabilit în Adunarea Generală cu
reprezentanţii din Liga a 3-a, în sezonul 2013-2014, acest eşalon va fi alcătuit din patru serii a câte 18 echipe. Vor fi 72 de echipe.
La sfârşitul acestui sezon, vor retrograda echipele de pe locurile 13, 12, 11 şi 10, dar şi trei echipe (din şase serii) cu linia de clasament mai slabă, aflate pe locul 9.
Seria C6, unde evoluează F.C.M. Târgovişte, se încadrează, în acest moment, în cele trei serii cu echipe de pe locul 9 cu linia de clasament slabă care retrogradează.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro