Published On: joi, apr. 4th, 2013

F.C. Municipal Târgovişte Este linişte în rândurile „tunarilor”

nichiduta.ro

fcmDupă meciul cu Avântul Reghin, fotbaliştii Municipalului au intrat într-o „vacanţă” de aproape o lună. în această perioadă F.C. Municipal va sta în etapele 18, 19 şi 20. Va disputa însă me-ciuri amicale. Primul, vineri, 5 aprilie, cu divizionara B, Dacia Mioveni. Partida va avea loc pe stadiondul Academia Ghiorghi Zotic din Şotânga, cu începere de la ora 11:00. „Tunarii” târgovişteni vor mai susţine în această mini-vacanţă încă două asemenea partide.
Câte un punct pe etapă
După disputarea a 17 etape, F.C. Municipal Târgovişte ocupă locul 7, cu 12 p şi -6 la „adevăr”, din 12 meciuri disputate. Are o medie de un punct pe meci. Este în faţa echipelor Avântul Reghin (8, cu 11 p şi -10 la „adevăr”, din 12 meciuri), Civitas Făgăraş (9, cu 9 p, -12 la „adevăr”, din 13 meciuri) şi Girom Albota (10, cu 7 p şi -8 la „adevăr”, din 12 meciuri).
Cel mai greu program îl au ultimele două echipe clasate, Civitas Făgăraş şi Girom Albota. Nici formaţia de pe malurile Mureşului, Avântul Reghin, n-are un program prea uşor, dar are câţiva jucători buni (Puşcaş, Pereş, Bucin, Alexandru).
Un grup unit
şi puternic
Roş-albaştrii se pregătesc în linişte pe stadionul Academia Ghiorghi Zotic din Şotânga. Portarul Radu Zegheru şi-a ispăşit etapa de suspendare (pentru patru car-tonaşe glabene acumulate). Dar trebuie spus că înlocuitorul lui în poarta Municipalului, Marian Zgâmbău, şi-a făcut bine treaba în partida cu Avântul Reghin.
Victoria contra echipei de pe Mureş a adus linişte şi voie bună în rândul elevilor lui Gigi Manea.
După analiza acestei partide a reieşit că izbânda este a grupului. Pentru că a fost unit şi puternic. A muncit, a avut determinare şi ambiţie.
Surprinsă de jocul incisiv
Sub aspect tactic, antrenorul Gigi Manea şi-a aşezat jucătorii într-un sistem 4-2-2-1, cu marcaje strânse făcute de Coman şi Anghel la atacantul împins Puşcaş. în faţa celor doi fundaşi târgovişteni, Manea a „plantat” doi jucători puternici şi înalţi (peste 1,90 m), Gâldău şi Timofte. Pe flancuri au zburdat Popa şi Enescu, care au scos sufletul din Hrişcă şi Cătărig. în spatele atacantului Dragnea a fost poziţionat Grigore, care a făcut conexiunea între mijloc şi atac. Pe final de meci au mai evoluat: Mândru (min. 77), Lungeanu (84), Daia (87) şi Arsu (92).
Echipa vizitatoare s-a arătat surprinsă de jocul incisiv al târgoviştenilor şi n-a făcut un joc strălucit. A trebuit să plece cu „sacoşa” goală de la Şotânga. Mai multă tragere de inimă
Abnegaţia, incisivitatea, travaliul susţinut, presingul de întâmpinare, eleganţa paselor, apetitul ofensiv (din prima repriză) au fost atuurile echipei finanţate de Ghiorghi Zotic, în confruntarea cu Avântul Reghin.
Tehnicianul Gigi Manea şi-a îndemnat elevii sa tragă cu dinţii pentru a instala echipa pe alt făgaş în faţa suporterilor, care au fost, şi de această dată, numeroşi în tri-bunele modernei arene din Şotânga.
Pentru meciurile următoare este însă nevoie de mai multă tragere de inimă din partea jucătorilor pentru echipa ale căror culori le poartă.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro