F.C. Municipal Târgovişte A FORŢAT CÂT A FOST NEVOIE

A.l.

Echipa târgovişteană a arătat că are consistenţă în joc indiferent ce adversar îi stă în cale.
în partida de pe stadionul Academia Ghiorghi Zotic din Şotânga, cu Avântul Reghin, jucătorii Municipalului
au foţat atât cât trebuie ca să obţină victoria cu 2-1.
fcm targovisteAu marcat: R. Dan (15 – autogol), Popa (28), respectiv Vilmoş (58).
Le-a ieşit aproape totul
în prima repriză „tunarii” domneşti au combinat frumos cu Grigore la pupitru. Au jucat incisiv, cu multă determinare, îngheşuindu-şi pur şi simplu adversarii în propria jumătate şi treime de teren. Târgoviştenilor le-a ieşit aproape totul, ardelenilor, mai nimic. Aceştia au fost incapabili să ţină prea mult mingea şi n-au ajuns mai deloc aproape de poarta lui Zgâmbău. în acest fel, roş-albaştrii au manevrat în voie pe trasee diverse. La combinaţii participau jucători din toate compartimentele.
în prima parte a meciului, elevii lui Gigi Manea au găsit mijloacele de a-şi dovedi superioritatea. Au marcat două goluri prin: Dan (autogol, din cornerul lui Grigore şi participarea lui Timofte) şi Popa (pasă excelentă Enescu). La acest scor (2-0), Dragnea şi Popa mai puteau majora diferenţa. S-a opus, însă, salvator portarul Alexandru.

S-a ales prudenţa în repriza secundă
Dacă în prima repriză Municipal a jucat direct pe poartă, cursiv şi energic, în cea de a doua, „tunarii” au ales prudenţa. Mai ales după ce Vilmoş (58) a redus din diferenţă (2-1).
Au lăsat posesia ” Violoniştilor”, care însă au ajuns cu greu în careul târgoviştean. Ocaziile s-au aşternut cu greu la poarta lui Zgâmbău. Doar V. Stoica şi Puşcaş (89) au şutat de la distanţă, dar fără precizia necesară.
Echipa din Reghin (antrenor Adrian Enyedy) a
fost timidă în atac. N-a putut pătrunde printre nişte închizători fermi, Gâldău, Timofte şi apoi Daia. Au încercat, dar fără succes, Gherghely, Bucin, Pereş şi apoi S. Stoica. Aceştia cărau baloane, nu mai conteneau cu driblingurile (la 40-50 m), încheiate fără excepţie departe de butul târgoviştean.
Linişte şi fotbal exact
Municipal a arătat linişte şi fotbal exact. Antrenorul Gigi Manea a ordonat marcaj strâns la vârful de atac Andrei Puşcaş, care este unul dintre golgheterii campionatului. Atacantul de 24 de ani al Avântului n-a făcut nimic în faţa lui Coman şi Anghel, care l-au anihilat complet. Apărarea târgovişteană a fost compactă şi îngrijită. în acest fel, atacanţii Puşcaş şi V. Stoica nu au
putut pune în pericol poarta lui Zgâmbău. Aplombul acestora s-a stins odată cu trecerea timpului.
Şi-au pus la respect adversarii
Părţile laterale ale Municipalului au fost acoperite de Banu (pe dreapta) şi Cernea (pe stânga), care nu i-au lăsat pe Toncean, apoi Gherghely şi Truţă să-şi desfăşoare jocul. Cei doi laterali ai Municipalului şi-au pus la respect adversarii. Dar atât Banu, cât şi Cernea se pricep mai bine să distrugă decât să construiască şi să urce în atac. De multe ori au fost ajutaţi de Popa şi Enescu. Au stăpânit flancurile. Atitudine şi agresivitate
Municipal Târgovişte
a fost o echipă silitoare şi conştiincioasă. N-a lăsat spaţii între compartimente. Ca jucător de legătură între mijloc şi atac a fost Grigore, care a ordonat şi a impus ritmul jocului. în atac, Dragnea a alergat mult şi i-a pus în dificultate pe greii fundaşi centrali Dan şi Merdariu. îi plac spaţiile libere. îi trebuie şi finalitate.
Toţi jucătorii Municipalului au arătat atitudine şi agresivitate, dar şi suflet şi dăruire.
Suporterii au fost lângă echipă
Ca de obicei, în tribunele stadionului Academia Ghiorghi Zotic din Şotânga a
fost multă lume. Peste 500 de spectatori au venit să-şi încurajeze favoriţii. La final i-au aplaudat cu generozitate pe băieţii lui Gigi Manea, care au câştigat
cu 2-1.
Cei aflaţi în sufrageria stadionului din Şotânga pot depune mărturie că a fi suporter însemană să te afli permanent lângă echipă. La victorie, dar şi la eşec. La bucurie, dar şi la necaz.
A fost prima apariţie a „tunarilor” lui Ghiorghi Zotic în faţa propriilor suporteri în această primăvară.
Terenul de joc a arătat impecabil
în ciuda ploilor, dar şi a ninsorilor căzute înainte de meci, suprafaţa de joc a stadionului din Şotânga s-a prezentat foarte bine. Cu o zi înainte de această confruntare, mai mulţi muncitori, împreună cu finanţatorul Ghiorghi Zotic, au lucrat pe brânci ca să înlăture zăpada de pe gazon.
La ora jocului, terenul arăta impecabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Viaţa-fapta-greşeala-răsplata, sens unic!

La sfârşitul săptămânii trecute, în Clubul Penitenciarului de Femei Târgşor, s-a derulat încă o activitate din cadrul proiectului Dincolo de Aparenţe. Cu această ocazie, 18 studenţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Social Politice, coordonaţi de lector univ. dr. Lavinia Vlădilă din cadrul Universităţii „Valahia” Târgovişte, împreună cu agent şef […]