Expoziţie dedicată Unirii Principatelor Române, la Muzeul Poliţiei Române

Muzeul Poliţiei Române a organizat o expoziţie aniversară, intitulată „Omagiu Unirii”, dedicată marelui domnitor român Alexandru loan Cuza, întemeietorul unirii Moldovei cu Ţara Românească în 1859. Domnia lui Cuza a reprezentat un moment important în istoria Poliţiei Române pe calea modernizării ei, în lupta pentru întărirea autonomiei ţării şi a aşezării la baza activităţii poliţieneşti a unor principiu şi metode noi.
O componentă importantă a poliţiei dâmboviţene este Muzeul Poliţiei Române, singura instuţie de profil din România.
Principalele preocupări ale efectivelor Muzeului au fost activităţile de cercetare, conservare şi, nu în ultimul rând, menţinerea imaginii Poliţiei Române, pentru ca publicul să înţeleagă şi să transmită mai departe mesajul exponatelor muzeale.
În 2017, au fost realizate 10 expoziţii temporare, iar exponatele muzeului au fost vizitate de 9.003 persoane, de 189 de grupuri organizate, 6 delegaţii din România şi de 3 delegaţii internaţionale.
Vă reamintim că, anul trecut, expoziţia de bază a Muzeului s-a îmbogăţit cu două piese de rezistenţă – Autovehiculul Blindat de Intervenţie şi motocicleta BMW R60/5 ale Ministerului Afacerilor Interne.
Şi în anul 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa va continua acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Siguranţa în şcolile dâmboviţene

În anul şcolar 2017-2018, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa acţionează în permanenţă pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Dâmboviţa, Consiliul Judeţean Dâm-boviţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Inspectoratul […]