EXPORTURILE AU SCĂZUT CU 8,5% ÎN PRIMA PARTE A ANULUI

Datele comunicate de Camera de Comerţ şi Industrie a României scot în evidenţă faptul că, în perioada 1.I-28.II.2018, în judeţul Dâmboviţa exporturile FOB au însumat 93967 mii euro, iar importurile CIF au însumat 89377 mii euro.
Comparativ cu perioada similară a anului trecut, exporturile au scăzut cu 8,5%, iar importurile au crescut cu 3,0%.
Excedentul balanţei comerciale (FOB /CIF) a fost în perioada 1.I-28.II.2018 de 4590 mii euro, mai mic cu 71,3% decât cel înregistrat în perioada 1.I-28.II.2017.
Ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute în continuare de următoarele grupe de produse: metale comune şi articole din acestea (38,6% la export şi 26,9% la import), maşini, aparate şi echipamente electrice (35,0% la export şi 25,0% la import).
Cei mai importanţi parteneri de afaceri ai firmelor dâm-boviţene cu activităţi de importexport sunt din Turcia, Italia şi Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA A INVINS Şl CS BALOTEŞTI

Chindia Târgovişte a încheiat cantonamentul de la Mogoşoaia printr-un amical susţinut împotriva echipei CS Baloteşti. Elevii lui Viorel Moldovan s-au impus cu scorul de 2-0, la finalul unei partide foarte bune pentru echipa dâmboviţeană. Chindia a început meciul în formula: Aioani, Martac, C. Dinu, Vătavu, Dumitraşcu, Neguţ, L. Mihai, Tilică, […]