Published On: joi, ian. 24th, 2013

Exporturi mai scăzute cu 7,3%

nichiduta.ro

electrocasniceDatele comunicate de Camera de Comerţ şi Industrie arată o scădere a volumului exporturilor realizate de agenţii economici dâmboviţeni în primele trei trimestre din 2012. Concret, pentru perioada 1 ianuarie – 30 septembrie au fost arondate comenzi la export în valoare totală de 500,8 milioane de euro, iar importurile au însumat 340,7 milioane de euro. Raportat la perioada similară din 2011, exporturile au fost mai mici cu 7,3% la valori exprimate în euro, pe fondul unei creşteri cu 10 % a importurilor chiar şi în aceste condiţii, soldul balanţei comerciale, pe primele trei trimestre din 2012, a înregistrat la nivel de judeţ un excedent de 160 milioane de euro.
Scăderea exporturilor a fost mai accentuată în trimestrul trei. în luna august, faţă de august 2011, exporturile au fost mai reduse cu 30%, iar în septembrie, cu 24%.
Se observă totuşi prudenţa agenţilor economici în ce priveşte importurile, soldul balanţei comerciale fiind constant pozitiv.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro