Exerciţiu – „Miercurea Alarmelor”

Astăzi, în intervalul orar 10:00 -11:00, vor fi acţionate echipamentele din cadrul sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă judeţean.
Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării acestor antrenamente lunare.
Exerciţiile sunt destinate testării şi verificării sistemului de alarmare a populaţiei despre iminenţa unui pericol şi, implicit, dezvoltării reacţiei autorităţilor publice şi cetăţenilor în situaţii de protecţie civilă.
În România semnalele de alarmare a populaţiei sunt: – Alarmă la Dezastre (5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele) – Prealarmă Aeriană (3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele) – Alarmă Aeriană (15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele) – Încetarea Alarmei (un semnal continuu cu durata de 2 minute).
Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă transmite asigurări că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Numiri la conducerea Poliţiei Moreni, Târgovişte şi Investigaţii Criminale Târgovişte

Prin dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, începând cu data de 6 ianuarie a.c., domnul comisar de poliţie Ciacoschi Cristian a fost împuternicit să exercite atribuţiile şefului Poliţiei Municipiului Moreni, pentru o perioadă de 6 luni. De asemenea, începând cu aceeaşi dată, a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile adjunctului […]