EXAMENELE DE ATESTARE PROFESIONALĂ A COMPETENŢELOR ABSOLVENŢILOR DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR

ELEVIÎn acest an şcolar, pentru susţinerea examenelor de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor învăţământului profesional şi tehnic preuniversitar se aplică prevederile Ordinul Ministerului 5172/2008, privind aprobarea metodologiei de organizare şi desfăşurare a acestor examene. Fac excepţie de la aceste prevederi absolvenţii ciclului inferior al liceului care au parcurs şi finalizat stagiile de pregătire practică în anul şcolar actual, care susţin examenul de certificare în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului 5222/2011.
În acest an şcolar, pentru susţinerea examenelor de certificare a calificărilor profesionale pentru absolvenţii învăţământului profesional cu durata de doi ani, se aplică prevederile

Ordinului Ministerului 4888 din acest an.
Pentru susţinerea examenelor de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor învăţământului liceal, filiera vocaţională, se aplică Ordinul 4115/2009.
Absolvenţii de învăţământ liceal de la clasele matematică-informatică şi matematică-informatică intensiv informatică din acest an susţin examenul de atestare a competenţelor, în conformitate cu Ordinul 4843/2009.
Absolvenţii de învăţământ liceal de la clasele cu studiu intensiv şi bilingv al limbilor străine şi cu predare în limbile minorităţilor, precum şi cei de la clasele cu profil pedagogic, specializarea învăţători-educatori, din acest an, susţin examenul în conformitate cu Ordinul 4853/2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prioritate maximă creşterii economice şi ocupării forţei de muncă

În 2014, Comisia se va concentra pe creşterea economică, pe reîncadrarea în muncă a populaţiei şi pe implementarea propunerilor rămase în aşteptare. În acest sens, anul viitor vor fi prezentate aproximativ 29 de iniţiative, legate, în cea mai mare parte, de revizuirea normelor europene existente. Alte iniţiative se vor axa […]