Evaluarea Naţională 2020, sesiunea specială

Evaluarea Naţională 2020 va avea o sesiune specială, la care vor participa elevii ce vor avea temperatura peste 37,3 grade, sunt internaţi sau se află în carantină în ziua examenelor din sesiunea oficială de Evaluare Naţională.
Sesiune specială a Evaluării Naţionale se va desfăşura la două săptămâni după sesiunea oficială, respectiv începând cu data de 29 iunie.
Ministrul Educaţiei a anunţat că elevii care din motive medicale vor participa la sesiunea specială a Evaluării Naţionale sau Bacalaureatului şi care au susţinut

una dintre probe în prima sesiune nu vor susţine din nou acea probă.
„Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la mediul de familie să vadă care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română”, a declarat Monica Anisie.
Ministrul Educaţiei a precizat

că această prevedere este stipulată în ordinul pe care l-a aprobat privind modul de desfăşurare a examenelor, arătând că „nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o în etapa anterioară”.
Ministrul Educaţiei a arătat, de asemenea, că elevii care vor susţine Evaluarea Naţională în a doua etapă, cea specială, nu vor fi în niciun fel prejudiciaţi în ceea ce priveşte admiterea la liceu, întrucât probele din a doua sesiune se vor încheia în 4 iulie, iar prima etapă de admitere la liceu a fost programată pentru 10 iulie. Elevii care vor să se înscrie la un liceu din alte judeţ o pot face online, a mai precizat ministrul.
Anisie a precizat că 70 la sută dintre elevi au participat la programele de pregătire pentru examenele finale.
Evaluarea Naţională 2020, sesiunea specială. Când au loc înscrierile
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat calendarul pentru sesiunea specială a Evaluării Naţionale 2020. În acest caz, înscrierea va avea loc în perioada 22-26 iunie.
Pe 29 iunie, va fi proba scrisă de Limba şi literatura română, pe 30 iunie, cea la

matematică, iar pe 1 iulie, proba scrisă la Limba şi literatura maternă.
Rezultatele vor fi afişate pe 2 iulie, iar contestaţiile vor fi judecate până pe 4 iulie.
Acesta este primul an în care Evaluarea Naţională va fi organizată în două sesiuni, după cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.
„La aceste sesiuni speciale, vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale”, se arată într-un ordin semnat de ministrul Monica Anisie.
Calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naţionale

  • 22-26 iunie 2020 – înscrierea candidaţilor
  • 29 iunie 2020 – Limba şi literatura română
  • 30 iunie 2020 – Matematică
  • 1 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă
  • 2 iulie 2020 – afişarea rezultatelor (ora 12.00)
  • 2 iulie 2020 – depunerea contestaţiilor (între orele 14.00 – 19.00)
  • 4 iulie 2020 – afişarea rezultatelor finale (după ora 12.00).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

INFORMARE

COMUNA TĂTĂRANI (PRIMĂRIA COMUNEI TĂTĂRANI), JUD. DÂMBOVIŢA solicită de la Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea, aviz de gospodărire a apelor pentru „EXTINDERE REŢEA DE ILUMINAT PUBLIC STRADAL ÎN SATELE TĂTĂRANI ŞI CĂPRIORU, COMUNA TĂTĂRANI, JUD. DÂMBOVIŢA”.Această solicitare de aviz este conformă cu prevederile Legii apelor 107/1996, cu modificările […]