EUROPE DIRECT Târgovişte pregăteşte tinerii pentru schimbare

Ş.E.

europeSe spune că tinerii se adaptează cel mai uşor situaţiilor noi, că sunt plini de energie şi dornici de schimbări permanente. Realitatea pare să fie însă alta… întrucât tinerilor de astăzi pare să nu le pese prea mult de viitorul şi dezvoltarea lor profesională şi personală. Blazarea lor are consecinţe negative şi asupra progresului societăţii, pentru că duce la o lipsă totală de implicare în viaţa comunităţii.
Analizând fenomenul descris mai sus şi luând în considerare apropierea alegerilor pentru Parlamentul European din 2014, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte a avut iniţiativa de a promova cetăţenia europeană activă şi spiritul civic în special în rândul tinerilor care vor vota pentru prima dată cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014. Astfel, în data de 15 noiembrie, echipa centrului european a organizat un scurt exerciţiu de democraţie, pentru a proba disponibilitatea şi dorinţa tinerilor de a-şi ajuta aproapele, fie şi la nivel fictiv. Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Studentului UESEL, trupa de teatru forum a centrului a susţinut în cadrul Universităţii de Sud-Est Lumina din Bucureşti o piesă denumită „Stă în puterea ta să schimbi ceva!”.
Tema a fost una de interes pentru majoritatea celor prezenţi – şomajul în rândul tinerilor, iar noutatea formei de prezentare a contribuit la succesul iniţiativei. Deşi la început au fost puţin rezervaţi în a se implica în acţiunea piedâmboviţene, denumită „Stă în puterea ta să schimbi ceva!”. Ea va avea drept scop promovarea importanţei implicării cetăţenilor în procesul democratic, cu tot ceea ce presupune asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MÂINE, ROMII ÎŞI ALEG CONDUCEREA

Mâine după-amiază, de la ora 17, la Clubul Studenţilor din Târgovişte, vor avea loc alegerile pentru şefia Organizaţiei Municipale a Partidei Romilor ProEuropa, precum şi a celor 21 de membri ai Consiliului Director. Aceste alegeri, conform Statutului, se desfăşoară o dată la patru ani. În ultimele şase luni, conducerea interimară […]