Etapa a treia a programului Rabla pentru electrocasnice

Etapa a treia a programului Rabla pentru Electrocasnice a demarat vineri, ora 10.00, de când au putut fi generate vouchere pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare. Această etapă va dura până în data de 1 iulie, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului, care se ridică la 15 milioane lei.
Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.
Potrivit Administraţiei Fondului de Mediu, pentru aparatele de aer condiţionat se poate preda un electrocasnic din aceeaşi categorie, pentru aspiratoare un electrocasnic echivalent, iar pentru uscătoarele de rufe orice electrocasnic vechi inclus în program.
Programul „Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.
La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.
Ediţia din 2021 a programului „Rabla pentru electrocasnice” se desfăşoară etapizat. Astfel, în etapa I a avut loc selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie), iar în etapa II selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptop-urile şi tabletele (4 – 17 iunie).
Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului „Rabla pentru electro-casnice” este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Act oficial care stabileşte revânzarea unor cantităţi de doze de vaccin împotriva COVID-19 care nu mai pot fi valorificate în România

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Ordonanţa de urgenţă privind reglementarea unor măsuri pentru valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19 achiziţionate de Ministerul Sănătăţii.Actul normativ stabileşte cadrul legal pentru revânzarea unor cantităţi de doze de vaccin împotriva COVID-19 care nu mai pot fi valorificate şi abilitează Ministerul Sănătăţii […]