Estimări moderate pentru rata de schimb valutar

Din datele publicate până acum de Ministerul Finanţelor rezultătă o creştere destul de pronunţată a sumelor care vor trebui plătite anual în contul dobânzilor şi comisioanelor la datoria publică. Până acum, creşterea economiei a atenuat oarecum efortul bugetar în acest sens, iar nivelul procentual s-a menţinut rezonabil, sub 1,3% din PIB.
2020 în schimb, se anunţă a fi un an cu multe încercări pentru moneda naţională, în ton cu incertitudinile legate de evoluţia economică a României. Cursul de schimb euro/leu, unul dintre indicatorii extrem de sensibili , ar putea depăşi nivelul de 4,81 lei/euro în semestrul I şi de 4,85 lei/euro în a doua parte a anului viitor, în ton cu dinamica evoluţiei economice interne şi a situaţiei internationale, afirmă experţii mai multor instituţii financiare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CUM S-AU DESCURCAT TINERII CHINDIEI

Florinel Coman este cel mai în formă jucător din Liga 1. O demonstrează cifrele extraordinare ale fotbalistului de 21 de ani din actualul sezon. Coman a marcat deja de 9 ori, fiind cel mai bun marcator din Liga 1. Mai mult acesta are 7 assisturi pentru colegii săi, ocupând poziţia […]