Este oficial Salariile din învăţământ cresc cu 15%

Ş.E.

eleviTot personalul din învăţământ va beneficia de o creştere salarială de 15% de la 1 decembrie, pe lângă cele primite în acest an, astfel că pe 2015 majorările din acest sector ajung în medie la 26,7%. Acesta este rezultatul negocierilor cu sindicatele de resort.
„Există susţinere pentru Educaţie la nivelul Guvernului, al premierului, al Ministerului de Finanţe şi al Ministerului Muncii. În acest sens, a fost acceptată solicitarea ca în Educaţie – după ce s-au acordat creşterile salariale de 10% pentru personalul didactic şi didactic auxiliar de 5% în martie, 5% în septembrie, după ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic în luna august – să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creştere de 15% pentru tot personalul din învăţământ, didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, a declarat ministrul Educaţiei.
Acesta a mai adăugat că efortul bugetar pentru aplicarea acestei majorări salariale este de 1,7 miliarde de lei.
Aceste creşteri salariale vor fi acordate prin ordonanţă de urgenţă, care va fi promovată în luna octombrie, dar se discută separat şi despre Legea salarizării în sectorul bugetar, în care eventualele creşteri salariale sunt separate de cele aprobate până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Chindia Târgovişte a urcat pe podium E la patru puncte de lider

Dacă după etapa a 5-a când a pierdut cu 1-2, acasă (stadionul Eugen Popescu, Chindia era pe locul 10 cu 7p), Chindia şi-a revenit şi după alte trei etape a urcat pe podium (locul 3, cu 14p). A remizat 2-2 (în deplasare) cu F.C.M. Baia Mare a învins cu 3-0 […]