Published On: mie, oct. 14th, 2015

Este oficial Salariile din învăţământ cresc cu 15%

nichiduta.ro

eleviTot personalul din învăţământ va beneficia de o creştere salarială de 15% de la 1 decembrie, pe lângă cele primite în acest an, astfel că pe 2015 majorările din acest sector ajung în medie la 26,7%. Acesta este rezultatul negocierilor cu sindicatele de resort.
„Există susţinere pentru Educaţie la nivelul Guvernului, al premierului, al Ministerului de Finanţe şi al Ministerului Muncii. În acest sens, a fost acceptată solicitarea ca în Educaţie – după ce s-au acordat creşterile salariale de 10% pentru personalul didactic şi didactic auxiliar de 5% în martie, 5% în septembrie, după ce s-au acordat 12% pentru personalul nedidactic în luna august – să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creştere de 15% pentru tot personalul din învăţământ, didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, a declarat ministrul Educaţiei.
Acesta a mai adăugat că efortul bugetar pentru aplicarea acestei majorări salariale este de 1,7 miliarde de lei.
Aceste creşteri salariale vor fi acordate prin ordonanţă de urgenţă, care va fi promovată în luna octombrie, dar se discută separat şi despre Legea salarizării în sectorul bugetar, în care eventualele creşteri salariale sunt separate de cele aprobate până acum.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro