Published On: lun, ian. 7th, 2019

EŞEC NEPREVĂZUT CU SPANIA

nichiduta.ro

Naţionala feminină de volei a României a fost învinsă în propria sală de Spania, în penultima etapă a preliminariilor Campionatului European. Calificarea la turneul final se va stabili miercuri, în Bosnia.
Spania a învins România la Alexandria cu scorul de 3-2 (22-25, 25-16, 25-23, 21-25, 1513), şi nu doar că şi-a luat revanşa pentru înfrângerea cu 3-0 suferită în luna august pe propriul teren, dar a obţinut şi calificarea la Campionatul European.
România, din rândul căreia s-au remarcat Baciu, 14 puncte şi Cazacu, cu 13, nu a putut beneficia de serviciile căpitanului Adina Salaoru decât un un set şi jumătate, este obligată acum să lupte pentru calificarea la turneul final în Bosnia. Acolo, contra gazdelor, tricolorele sunt obligate să câştige dacă vor să joace în perioada 23 august – 8 septembrie la Europenele care vor fi găzduite de Ungaria, Polonia, Slovacia şi Turcia. Dacă vor pierde, atunci vor vedea competiţia la televizor, ca acum doi ani, însă valoarea le dă dreptul de a spera pe bună dreptate la victorie.
Înaintea partidei a fost organizată o festivitate de retragere pentru una dintre cele mai valoroase jucătoare ale ultimelor trei decenii: Alida Cioroianu. În vârstă de 45 de ani (va împlini 46 de ani pe 20 martie), Alida este încă jucătoare activă, la Dinamo şi sâmbătă a făcut parte din lotul naţionalei pentru meciul cu Spania. Ea a debutat la echipa reprezentativă de senioare în 1988, când avea 15 ani, şi a strâns mai multe prezenţe la Campionatele Europene şi două la Campionatele Mondiale. În plus, a fost campioană mondială universitară cu echipa României.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro