ERA PREVIZIBIL… CIVITAS FĂGĂRAŞ S-A RETRAS DIN CAMPIONAT

S.A.

fcmCriza economică continuă să facă „ravagii” în sport, mai ales în fotbal. Acolo, unde nu sunt conducători, cărora să le placă sportul, nu îl sprjină, iar cluburile se desfiinţează pe capete.
Probleme financiare sunt peste tot, de la Liga a 2-a în jos, şi totuşi „şchiopătând”, Liga a 2-a şi a 3-a merg înainte.
Actualul sistem competiţional a fost gândit şi pus în practică de F.R.F.
Iniţial, în iarnă, la MOGOŞOAIA altfel se stabilise, lată, una dintre

„vjctime” este CIVITAS FĂGĂRAŞ, echipă jpatronată de primăria FĂGĂRAŞ. în ediţia trecută (2012-2013) a retrogradat, dar F.R.F., prin actualul sistem competiţional, a readus-o la „viaţă”.
După disputarea turului (11 etape) CIVITAS
FĂGĂRAŞ a acumulat două

puncte. Până la finalul campionatului mai sunt 21 de etape, posibil şi-a făcut calculele că nici în acest an nu poate evita retrogradarea, luând hotărârea de a se retrage acum.
Dar acest campionat este total diferit faţă de cele disputate până acum. S-a introdus play-off şi play-out,

adică, clasamentul final (după 22 de etape) va fi împărţit în două grupe, locurile 1-6 şi 7-12.
Odată stabilite echipele din cele două grupe, precum şi ordinea în grupă după rezultatele din jocurile directe, se va trage la sorţi şi meciurile care urmează să se dispute (fiecare cu fiecare), iar aceste clasamente finale

vor da echipa promovată şi cele retrogradate din cele 6 serii, câte formează Liga a 3-a.
Revenind la cazul „CIVITAS FĂGĂRAŞ”,
după părerea mea, dar în conformitate cu precizările R.O.A.F. articolul 19.1, iată

ce glăsuieşte acesta:
„în cazul în care, în cursul desfăşurării unui campionat, o echipă sau mai multe se desfiinţează, se retrag, sunt retrogradate sau excluse din activitatea

competiţională, se procedează astfel:
a) dacă această situaţie intervine înainte de sfârşitul turului, rezultatele jocurilor desfăşurate se anulează, şi nu vor mai apare în clasament;
b) dacă această situaţie intervine după sfârşitul turului, rezultatele meciurilor din tur se menţin, iar toate jocurile din retur (inclusiv cele disputate până la data retrogradării/excluderii) se omologhează cu 3-0 în favoarea   fiecărei echipe

adverse”.
Art. 30.1.2. „echipele retrogradate din Liga a 2-a şi a 3-a sunt obligate să realizeze un barem de 20 de puncte, respectiv 17 puncte, în anul competiţional 2013-2014.”

Aşadar, se vor lua în calcul, la realizarea baremului, cele 22 de etape (tur-retur) s-au şi cele din play-off şi play-out?!
În cazul nostru „CIVITAS” FĂGĂRAŞ a terminat turul (11 etape prevăzute iniţial) şi, conf. art. 19.1.b) rezultatele înregistrate în tur de „CIVITAS” rămân, iar cele din retur se vor omologa cu 3-0 pentru echipele adverse. În acest caz, F.C.M.

TÂRGOVIŞTE rămâne cu cele 3 puncte din ultimul meci la CIVITAS, în Liga a 3-a, iar în retur câştigă alte trei şi la adevăr.
Nu cred că CIVITAS FĂGĂRAŞ mai intră în calcule pentru play-out. Va retrograda din seria a 6-a doar echipa de pe locul 11, că pe 12 este deja FĂGĂRAŞUL.
Nu excludem situaţia din anul trecut când s-au retras mai multe echipe, nemaifiind nevoie să mai retrogradeze altele. Dar, atenţie la cele ce rămân, baremul de 17 puncte este obligatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sorana, iubită şi la Satu Mare

Zeci de copii foarte bucuroşi au întâmpinat-o aşa cum se cuvine pe marea tenismenă Sorana Cîrstea (locul 22 WTA), care se află în această perioadă la Satu Mare. Astfel, la sala LPS de pe strada Ady Endre, sfertfinalista de la Roland Garros din 2009 a schimbat câteva mingi cu micuţii […]