Published On: mie, dec. 21st, 2016

Emil Poamă, preşedinte SLÎ Dâmbovita: „2016 a fost un an în care sindicatele au fost ignorate”

nichiduta.ro

Într-o conferinţă de presă de sfârşit de an, prof. Emil Poamă, preşedintele Sindicatului Liber Învăţământ Dâmboviţa, a făcut o prezentare succintă a activităţii din 2016, cu trimitere inclusiv la relaţia cu puterea executivă. Emil Poamă a scos în evidenţă faptul că Guvernul Cioloş nu a continuat implementarea setului de măsuri menit să îmbunătăţească activitatea, implicit rezultatele din acest domeniu, ba mai mult, nu a fost interesat de un dialog realist cu sindicatele. Partenerii sociali au fost ignoraţi sistematic, la fel şi solicitările acestora. Au fost mari nemulţumiri generate de neacordarea unor drepturi legitime ori refuzul majorării burselor, a decontării transportului, de lipsa de interes pentru o lege coerentă şi justă a salarizării unitare, care au condus la proteste de stradă şi chiar la organizarea unei consultări a membrilor de sindicat, privind oportunitatea boicotării examenelor naţionale.
În consecinţă, sindicaliştii din învăţământul preuniversitar au aşteptări mari de la viitorul guvern, începând cu onorarea angajamentelor asumate în recenta campanie electorală.
O activitate aparte la nivelul SLÎ Dâmboviţa a rămas sprijinirea acelor membri de sindicat care s-au confruntat sau se confruntă cu probleme grave de sănătate sau de ordin familial. Cum a completat secretarul general al SLÎ, Adrian Dragnea, de la începutul anului şi până în luna noiembrie, inclusiv, au fost acordate ajutoare şi bonificaţii în cuantum de 450000 de lei. SLÎ Dâmboviţa are în prezent peste 6000 de membri, fiind cel mai numeros şi mai puternic sindicat din judeţ.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro