Eliminarea „pirateriei” din transporturi şi trecerii activităţii de „rent a car” la Autoritatea Rutieră Română (ARR)

A avut loc întâlnirea ministrului interimar al transporturilor, Rovana Plumb, şi viceprim-ministrului, ministrul interimar al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Eugen Teodorovici, cu reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).
La întâlnire au participat, din partea Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Dragoş Titea, şi din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, secretarul de stat Sirma Caraman. Agenda discuţiilor a vizat modificarea cadrului normativ actual, în sensul eliminării „pirateriei” din transporturi şi trecerii activităţii de „rent a car” la Autoritatea Rutieră Română (ARR).
„Aşa cum am promis, la întâlnirea din 5 februarie 2019, v-am chemat la discuţii alături de colegul meu Eugen Teodorovici şi săptămâna viitoare va fi promovat cadrul normativ care va cuprinde solicitările transportatorilor rutieri: eliminarea sintagmei „în mod repetat” şi trecerea activităţii de „rent a car” la ARR.
Sunt om de cuvânt şi aşa o să rămân. Transportul rutier este un segment important care contribuie în mod semnificativ la bugetul naţional şi încercăm să reglementăm o situaţie care a creat un minus la buget prin practicarea unei activităţi ilicite. Dar, aşa cum dorim să eliminăm din legislaţie orice posibilitate de a încălca principiile concurenţei loiale, tot aşa ne dorim şi urmărim să realizăm un cadru normativ care să asigure cele mai bune condiţii de siguranţă şi confort pentru pasageri”, a declarat ministrul interimar al transporturilor, Rovana Plumb.
„Întâlnirea de astăzi a fost foarte utilă, pragmatică şi concisă. Îi asigur pe reprezentanţii COTAR că am înţeles exact care sunt problemele. În cel mai scurt timp, vom adopta măsuri concrete pentru asigurarea atât a unui nivel înalt de calitate a transportului de persoane, cât şi a unui mediu concurenţial loial şi corect în acest domeniu”, a precizat viceprim-min-istrul, ministrul interimar al dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Eugen Teodorovici.
În urma discuţiilor, s-a stabilit ca, în perioada următoare, să fie promovate proiectele de acte normative convenite în urma întâlnirii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Încheierea misiunii experţilor europeni privind stabilirea zonelor de restricţie impuse de evoluţia Pestei Porcine

Miercuri, 13 februarie, sa încheiat misiunea experţilor europeni care a avut drept scop analizarea posibilităţilor de modificare ale Anexei Deciziei 709/2014, respectiv, flexibilizare criteriilor de stabilire a zonelor de restricţie impuse de evoluţia pestei porcine africane (PPA). În cadrul vizitei au avut loc atât discuţii cu reprezentanţi ai ANSVSA de […]