Elevii morenari au văzut şi „dincolo de aparenţe”

Ş.E.

dincolo de aparenteLa sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa, în colaborare cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, au organizat o întâlnire interactivă cu elevii unei şcoli din Moreni.
Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Proiectului „Dincolo de Aparenţe”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu penitenciarele din judeţ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.
O persoană condamnată la executarea unei pedepse privative de libertate pentru săvârşirea de infracţiuni cu violenţă le-a împărtăşit elevilor experienţa sa de viaţă, precum şi consecinţele faptelor săvârşite.
Scopul acţiunii a constat în informarea elevilor cu privire la situaţiile de risc care conduc la comiterea infracţiunilor cu violenţă, prin valorificarea potenţialului educativ şi a experienţelor de viaţă a persoanelor care execută pedepse privative de libertate.
Elevilor le-au fost prezentate drepturile şi obligaţiile copilului, dimensiunile infracţionalităţii în care sunt implicaţi minorii şi modalităţile de prevenire a victimizării, răspunderea penală a minorului, precum şi consecinţele traficului şi consumului ilicit de substanţe interzise şi a violenţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ultimul act al Cupei României - faza judeţeană. Se vor duela Flacăra Moreni şi Recolta Gura Şuţii

Învingând-o cu 2-1 (Radu 14 şi 73 – din 11 m, respectiv Ciprian Stănces-cu) pe PAS Pucioasa la Nucet, Recolta Gura Şuţii a obţinut dreptul de a disputa finala Cupei României -Faza judeţeană. Va da piept cu deţinătoarea trofeului şi liderul Ligii a 4-a, Flacăra Moreni, care a eliminat-o pe […]