Elevii din raionul laloveni, „tabără în judeţul Dâmboviţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, vicepreşedintele Alin Manole şi Cristina Stroe, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, au fost alături de cei 25 de elevi din raionul laloveni -Republica Moldova, aflaţi în vizită în judeţul Dâmboviţa, în perioada 21 – 28 august, în cadrul programului „Tabără pentru elevii din Raionul laloveni, Republica Moldova – 2017″.
Proiectul, în valoare totală de 36.132 lei, este un element de sustenabilitate şi aprofundare a bunelor relaţii de colaborare stabilite între cele două părţi, încheiate prin Înţelegerea de cooperare a judeţului Dâmboviţa cu raionul Ialoveni, din anul 2015.
Astfel, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a sprijinit, la solicitarea conducerii raionului Ialoveni, organizarea, în judeţul Dâmboviţa, la hotel Gâlma, a unei tabere de vară pentru elevii din Republica Moldova, suma totală alocată de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pentru acest scop, fiind de 29.729 lei. Finanţarea asigură atât serviciile de cazare şi masă, precum şi transportul, excursiile şi accesul la diferite obiective turistice şi la muzee.
Acţiunea are ca principal obiectiv intensificarea schimburilor cultural-educaţionale stabilite la nivelul celor două regiuni, în concordonaţă cu promovarea valorilor tradiţionale şi culturale româneşti în rândul copiilor moldoveni, elevii având oportunitatea de a se familiariza cu elementele specifice identităţii noastre.
Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa le-a transmis elevilor din Republica Moldova gândurile sale bune şi i-a încurajat să se bucure de această experienţă educaţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A doua sesiune de admitere în învăţământul profesional de stat şi în învăţământul dual

Sesiunea de toamnă a admiterii în învăţământul profesional de stat a început marţi, 29 august, iar înscrierea elevilor se derulează în două faze. Astfel, în perioada 29-31 august (zilnic, până la ora 15:00), elevii interesaţi se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima […]