Elevii de nota 10, premiaţi la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Sala Unirii a Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD) a găzduit festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate foarte bune la examenele naţionale. Este vorba despre 20 de tineri, care au obţinut media finală 10, la Evaluarea Naţională şi de 2 absolvenţi care au luat 10 la examenul de Bacalaureat. Elevii premiaţi sunt absolvenţi ai mai multor unităţi şcolare din Târgovişte, Titu, Pucioasa, Găeşti şi Brezoaele.
Preşedintele CJ le-a înmânat elevilor merituoşi premii constând în bani şi buchete de flori, pentru a le răsplăti eforturile, i-a felicitat atât pe ei, cât şi pe dascălii şi părinţii lor şi i-a îndemnat să continue pe această linie: „Desfăşurăm astăzi o activitate pe care am derulat-o în toţi anii de când sunt la conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Una dintre priorităţile mandatului meu de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost să încurajăm şi să sprijinim performanţa în educaţie. Îmi pare rău că putem să-i premiem astăzi doar pe elevii care au luat nota 10 la examenul de capacitate şi la examneul de bacalaureat. În anii trecuţi i-am premiat pe olimpicii din Judeţul Dâmboviţa care au luat premii la concursurile naţionale. Pentru mine este un sentiment de satisfacţie să văd că, de data aceasta, numărul elevilor de 10 din Judeţul Dâmboviţa este semnificativ mare mare faţă de anul trecut.
Vă felicit pe dumneavoastră, absolvenţii clasei a VIII-a, şi pe cei care aţi dat bacalaureatul şi aţi reuşit să luaţi nota 10 şi vă îndemn să aveţi încredere în sistemul de învăţământ românesc, să aveţi încredere în societatea românească. Să avem încredere cu toţii că, prin aportul nostru, al tuturor, putem face ca activitatea profesională pe care o vom desfăşura să fie mai bună şi să ne aducem contribuţia la prosperitatea acestui judeţ şi la prosperitatea acestei ţări. Fac parte dintre aceia care cred că locul nostru, al românilor, este acasă, iar nu peste mări şi ţări şi, chiar dacă astăzi aveţi 14, 15 sau 18, 19 ani, cei care aţi dat bacalaureatul, eu vă îndemn să credeţi cu tărie în România. Nicăieri nu este mai bine ca acasă. Aş vrea să le mulţumesc reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa – domnul Sorin Ion, inspector şcolar general, doamnei Cristina Stroe, inspector şcolar general adjunct, şi doamnei Cătălina Homeghiu, inspector şcolar general adjunct, pentru sprijinul acordat, aş vrea vă mulţumesc dumneavoastră, părinţi care aţi investit în aceşti copii, să vă felicit pentru modul în care i-aţi crescut şi educat, şi să dea Dumnezeu ca, dintre cei 22 elevi care au luat evaluarea naţională cu nota 10, măcar jumatate să ia examenul de bacalaureat tot cu nota 10.”
Vă mulţumesc tuturor!”
Din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, inspectorul şcolar general, Sorin Ion, a transmis: „Regret că, din cauza măştii pe care o port nu mi se vede zâmbetul şi nu-l văd nici pe al dum-nevoastră; sunt sigur că el există acolo, sub mască. Nu ştiu de ce am impresia că el este mai pregnant la părinţi decât la elevi pentru că întotdeauna părinţii sunt foarte mândri de copiii lor. Vreau să vă felicit pentru ceea ce faceţi. Ne simţim şi noi mândri, deşi contribuţia noastră este relativ mică la succesul dumneavoastră. În calitate de coordonatori ai sistemului educaţional dâmboviţean, evident că acesta este unul dintre momentele în care realmente simţim că nu muncim degeaba. Dragi copii, într-un sens vă invidiez pentru că, având în vedere punctul de la care porniţi, nu aveţi nici o limită în viitor. Vă puteţi propune orice şi, cu siguranţă, vă veţi putea atinge visul. Nu din cauză aţi luat nota 10, întrucât şi nota 9,95 este la fel de bună; nota 10 este mai mult un simbol; dar pentru ca aţi căpătat acest simbol, îmi imaginez că veţi obţine tot ce veţi dori în viaţă – fie că unul dintre voi va sta aici şi va conduce judeţul sau va sta în locul nostru, să conducă educaţia la nivel judeţean sau chiar mai sus decât noi. Îi mulţumesc domnului preşedinte pentru colaborare şi vă urez să ajungeţi acolo unde vă doriţi. Felicitări! Vă mulţumim pentru ceea ce aţi făcut! Dragi părinţi, vă felicit pentru că aţi crescut asemenea copii!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cu Bozieru vârf de lance, Pro România ar putea face jocurile în Primăria şi Consiliul Local Târgovişte

Duminică dimineaţă s-a întâmplat ceea ce cunoscătorii într-ale politicii locale au anticipat de mai multă vreme: senatorul Adrian Ţuţuianu, coordonatorul Pro România Dâmboviţa, l-a prezentat oficial pe Cosmin Bozieru drept candidat pentru funcţia de primar al Municipiului Târgovişte. Cu acest prilej, Ţuţuianu a reiterat că Pro România va fi revelaţia […]