Elevii de la Şcoala Gimnazială Dragomireşti învaţă matematică şi informatică în laboratorul digital

Şcoala Gimnazială Dragomireşti este una dintre şcolile câştigătoare ale concursului de selecţie pentru includerea în programul Digitaliada. Astfel, va începe noul an şcolar cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaţionale pentru Matematică şi Informatică şi cu profesori instruiţi pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare.
Şcoala Gimnazială Dragomireşti face parte din cele 10 şcoli selectate, dintr-un total de 139 de şcoli înscrise în concursul de anul acesta. Laboratorul digital al Şcolii Gimnaziale Dragomireşti a fost dotat cu 29 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceştia primesc un pachet complet de aplicaţii adaptate curriculei, materiale digitale şi planuri de lecţii pentru a susţine învăţarea matematicii şi TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiţi să utilizeze metodele digitale la clasă.
„Îi felicităm pentru câştigarea concursului de selecţie şi pentru că vor fi printre primele şcoli din România care predau matematică şi TIC după metode digitale interactive. În judeţul Dâmboviţa avem deja rezultate foarte bune în şcoala din Corbii Mari. La nivel naţional avem în prezent 4500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului Digitaliada în care Fundaţia Orange a investit 1,3 milioane de euro”, Amalia Fodor, director Fundaţia Orange.
„Pentru Şcoala Gimnazială Dragomireşti, Digitaliada reprezintă evoluţie, atractivitate şi crearea contextului favorabil pentru ca fiecare elev să progreseze în ritm propriu”, declară directorul şcolii din Dragomireşti, Cristian Dragomir.
„La Corbii Mari, educaţia se face integrat. Matematica şi informatica se predau şi cu ajutorul tabletei, iar interdisciplinari-tatea este o altă metodă de predare folosită cu succes. Suntem cu toţii convinşi că doar adaptându-ne la nou vom putea să îi pregătim pe elevii noştri pentru viaţă”, afirmă directorul şcolii din Corbii Mari, Mădălina Pătraşcu.
Aura Bârdeş, director adjunct al şcolii şi profesor de mate şi T.I.C., crede că educaţia digitală înseamnă un mod ingenios de a-i implica activ pe elevi, făcându-i parteneri la propriul act educaţional. „Noi, profesorii, plecăm de la ideea că trebuie să pregătim elevi care să se perfecţioneze fără încetare deoarece trăim într-o lume care se dezvoltă permanent”.
Digitaliada este la a treia ediţie şi este un program de educaţie digitală care îşi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătăţirea performanţei şcolare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învăţarea prin metode digitale interactive a matematicii şi TIC pentru elevii claselor V-VIII. La nivel naţional, Fundaţia Orange susţine educaţia digitală prin dezvoltarea platformei online www.digitalia-da.ro şi prin concursul de materiale digitale #Digitaliada. Platforma este un hub online de conţinut educaţional, ce poate fi accesat şi folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată ţara. Prin acest proiect, la nivel naţional, 4.500 de elevi din mediul rural învaţă în laboratoarele digitale dotate cu 1.150 tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare şi ecrane de proiecţie. Peste 130 de directori, profesori de Matematică şi Informatică din cele 40 de şcoli incluse în program până în prezent au beneficiat de un program de pregătire şi au acces la aplicaţiile educative instalate pe tablete, la proiecte didactice adaptate şi la ghiduri de predare digitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

I.S.U. "Basarab I" participă la Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat - faza naţională

Echipa reprezentativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa a plecat spre oraşul Mioveni (jud. Argeş), gazda din acest an a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat – faza naţională. Evenimentul este organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” […]