Elevii de la Gura Ocniţei şi Adânca, informaţi despre traficul de persoane

Structura de prevenire a criminalităţii şi specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploieşti au organizat sesiuni informativ-preventive cu elevii şi cadrele didactice de la Şcolile Gimnaziale Gura Ocniţei şi Adânca. Activităţile au avut ca temă prevenirea traficului de persoane. Prin intermediul filmelor educative şi a studiilor de caz prezentate, beneficiarii au fost informaţi despre noţiunea de trafic de persoane, traficant-recrutor-vic-timă şi formele de manifestare ale acestui fenomen. Totodată, le-au fost explicate drepturile victimelor traficului de persoane şi le-au fost prezentate instituţiile la care pot apela în cazul în care se simt în pericol.
Traficul de fiinţe umane este exploatarea altei persoane sau muncii acesteia prin înşelăciune, constrîngere, deseori în medii necunoscute persoanei exploatate. Traficanţii se bazează pe o varietate largă de metode, deseori profitînd de oameni aflaţi în poziţie vulnerabilă, cum ar fi migranţii ilegali. Definiţia juridică internaţională a traficului de fiinţe umane descrie fenomenul ca „recrutarea, transportul, transferul, adăpostirea sau primirea de persoane, prin ameninţare de recurgere sau prin recurgere la forţă ori la alte forme de constrîngere, prin răpire, fraudă, înşelăciune, abuz de autoritate sau de o situaţie de vulnerabilitate ori prin oferta sau acceptarea de plăţi ori avantaje pentru a obţine con-simţămîntul unei persoane avînd autoritate asupra alteia în scopul exploatării”. (Protocolul Naţiunilor Unite privind prevenirea, reprimarea şi pedepsirea traficului de persoane, în special al femeilor şi copiilor, adiţional la Convenţia Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale organizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Carabinieri din Republica Moldova în vizită de lucru la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri

Săptămâna trecută, o delegaţie a Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova, s-a aflat în vizită de studiu şi documentare în domeniul pregătirii la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri. Delegaţia a fost condusă de colonel Sergiu ROŞCA (şef al Secţiei Administrare Personal a Direcţiei Management Resurse Umane din […]