Elevii de clasa a VIII-a vor susține doar două teze, iar pentru cei de liceu s-a redus numărul de teze de la patru la trei

Date:

Elevii vor relua cursurile de luni, 8 noiembrie, după vacanța forțată de două săptămâni, însă nu se știe în continuare dacă școlile vor fi redeschise cu prezență fizică sau vor trece în online. Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, luni, că este singura întrebare la care nu are încă răspuns și că se va decide vineri, după ce vor fi consultate autoritățile sanitare.
„Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, dacă să
spunem în situație de jumătate de țară vom avea o situație cu rata de infectare foarte scăzută, fără cazuri de infectare în școli, să nu poate funcționa cu prezență fizică acele școli”, a afirmat Cîmpeanu.
Numărul de teze semestriale pentru elevii de clasa a opta și cei de liceu a fost redus, a mai anunțat luni ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă. Teza va rămâne cu o pondere de 25% din media finală, însă numărul de note minim necesare pentru încheierea mediei a fost redus la două. Potrivit ministrului, tezele vor putea fi susținute începând cu data de 6 decembrie 2021.
Principalele declarații:
„Este firesc pentru orice părinte, elev, profesor, să aibă un minim de predictibilitate.
Am precizat deja punctul de vedere al Ministerului Educației. Două săptămâni de vacanță era minim acceptat.

În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății.
Ministrul Educației va rămâne consecvent principiului potrivit căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică atât timp cât se asigură condițiile de protecție sanitară pentru elevi și profesori.
Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea exactd care va fi modul de deschidere a școlilor pe data de 8 noiembrie.
Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, dacă să spunem în situație de jumătate de țară vom avea o situație cu rata de infectare foarte scăzută, fără cazuri de infectare în școli, să nu poate funcționa cu prezență fizică acele școli.
Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii îl vor susține.
La clasa a opta: în loc de trei teze, doar două teze. La liceu, am redus numărul de teze, de la patru, la trei. Acestea vor face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța la sfârșitul săptămânii.
Prin reducerea numărului de note necesare pentru încheierea mediei la două, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fiecare notă va avea o pondere de 37,5%, nota la teză – 25%.
Tezele se vor putea susține începând cu data de 6 decembrie. Va fi la latitudinea fiecărui cadru didactic așa încât elevilor să le rămână timp pentru corectarea situației.
Pentru elevii care nu vor putea să susțină teze cu prezență fizică din motive independente de voința lor, cazuri de infectare și carantinare, acest lucru se va putea face, există bază legală, după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul al Il-lea.
Vor fi disponibile testele pe bază de salivă începând cu săptămâna viitoare în toate școlile din România. Există o eșalonare făcută de ONAC.
Astăzi, toate inspectoratele școlare județene au afișat rata de vaccinare la nivelul fiecăruia. Sunt multe situații în care rata de vaccinare este peste 90%. La nivelul fiecărei școli se va afișa pe site-ul propriu rata de vaccinare, fără nume.
Rata de vaccinare în ministerul Educației este sub așteptări, 66%.
S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili dacă școala poate funcționa cu prezență fizică. Vor fi și alți factori.
Nu voi accepta ca deciziile să fie luate, cu privire la evaluarea elevilor de exemplu, să fie luate de părinți și elevi. Evaluarea se face de către profesori.
(Despre sondajul prezentat de Consiliul Național al Elevilor) Fiecare elev va spune că vrea mai multă vacanță.
Programa pentru examenele naționale a fost deja adaptată în sensul unei sinteze, unui minim necesar și dacă viitorul pe care nu îl putem anticipa va impune o revedere a acestor modificări, MEN va face și acest lucru. Important este să găsim acel echilibru.
Potrivit unui comunicat de presă transmis luni, majoritatea elevilor, părinților și profesorilor – 80% din peste 60.000 – care au participat la un sondaj realizat de Consiliul Național al Elevilor nu susțin prelungirea semestrului I în perioada 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, așa cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Mai mult, 90% dintre ei nu doresc să se susțină tezele în acea perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ȘANSE MINIME PENTRU SORANA CÎRSTEA LA STUTTGART

Zilele trecute a fost efectuată tragerea la sorți pentru...

ARGINT LA CUPA ROMÂNIEI DE BOX PENTRU CS TÂRGOVIȘTE

Performanță remarcabilă atinsă de unul dintre cei mai promițători...

CSM TÂRGOVIȘTE, ZDROBITĂ DE SEPSI SIC SF. GHEORGHE ÎN PRIMUL MECI AL FINALEI MICI

Ultimele câștigătoare ale titlului național din baschetul feminin românesc...