Elevi şi profesori din Marea Britanie, Finlanda şi Suedia, schimb de experienţă cu colegii din Dâmboviţa

Un grup format din 41 de elevi, profesori şi reprezentanţi ai unor autorităţi din domeniul educaţional din Regatul Unit, Finlanda şi Suedia a participat, la Târgovişte, la activităţile găzduite şi organizate de instituţii de învăţământ din judeţul Dâmboviţa în cadrul proiectului Erasmus + „NEETs – Not in Education, Employment or Training, a challenge for Europe” coordonat la nivel local de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.
Proiectul”NEETs – Not in Education, Employment or Training, a challenge for Europe” (NEETs – tineri care nu sunt cuprinşi în educaţie, nu sunt angajaţi/nu ocupă un loc de muncă, nu sunt cuprinşi în formare – o provocare pentru Europa) desfăşurat în parteneriat cu 14 instituţii din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, România, Suedia şi Finlanda, dintre care trei sunt autorităţi regionale, instituţii similare ISJ, este implementat prin Programul Erasmus+ în perioada septembrie 2017-august 2020.
Acest proiect urmăreşte să analizeze cauzele, influenţele şi barierele în calea educaţiei, care au ca rezultat faptul că elevii/tinerii devin NEETs (nu sunt cuprinşi în educaţie, nu sunt angajaţi/nu ocupă un loc de muncă, nu sunt cuprinşi în formare).
Programul vizitei în România a cuprins activităţi diverse organizate de cele şase instituţii din judeţul nostru partenere în proiect iar întâlnirea de management la care au participat coordonatorii din instituţiile implicate a avut rolul de a analiza derularea primului an de implementare, de a compara situaţia din cele patru ţări implicate în proiect şi de a plănui desfăşurarea activităţilor în perioada următoare.
Prima zi de activitate s-a desfăşurat la Liceul „Voievodul Mircea” din Târgovişte, unde vizitarea şcolii şi a sălilor de clasă a fost completată de activităţi culturale (dansuri populare tradiţionale susţinute de elevi de la Clubul Copiilor Găeşti) foarte apreciate de participanţi şi un atelier de lucru organizat după metoda teatrului forum pe tema proiectului în care elevii participanţi au putut să creeze scenarii de rezolvare a unor probleme cu care se confruntă adolescenţii zilelor noastre şi care îi împiedică să aibă un parcurs profesional şi personal în limite normale.
Sinteza activităţilor desfăşurate în primul an de proiect a avut loc în cadrul Conferinţei elevilor, care s-a desfăşurat într-un cadru profesionist la Muzeul de Istorie din Târgovişte. Peste 30 elevi (copii şi adolescenţi) din cele patru state au vorbit depre activităţile din şcolile lor, au prezentat viziunea lor despre educaţie şi muncă, au lucrat pe ateliere pentru a identifica aşteptările pe care le au angajaţii şi angajatorii, unii faţă de ceilalţi.
Agenda săptămânii a fost completată zilnic cu activităţi cultural-educative, fiind vizitate principalele obiective turistice ale judeţului (Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, majoritatea muzeelor şi obiectivelor din Târgovişte).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Întâlnire cu contribuabilii pe tema caselor de marcat electronice

Vineri, 19.10.2018, începând cu ora 12.00, la sediul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti se va desfăşura o întâlnire cu contribuabilii care va avea tema „Case de marcat – facilităţi, obligaţii, termene”. Operatorii economici care au obligaţia de a utiliza case de marcat electronice fiscale, în conformitate cu prevederile Ordonanţei […]