Published On: mie, iul. 2nd, 2014

Electorata îşi pierde atractivitatea

nichiduta.ro

euroDupă ce guvernul a aprobat forma finală a schemei fiscale pentru restructurarea creditelor, cunoscută drept „electorata”, bancherii apreciază că impactul real va fi departe de cel scontat.
În linii mari, de acest ajutor ar putea beneficia persoanele cu venituri brute mai mici de 2.200 lei/lună, cu o reducere a plafonului cu care banca poate diminua rata lunară de la 50% la 35%. Bancherii susţin că 90% dintre restanţierii la credite au întârzieri mai mici de 15 zile la plată. Cel mai important argument este însă acela că, prin diminuarea ratelor şi prelungirea termenului de rambursare, clientul ajunge să plătească băncii o dobândă totală cu până la 25-30% mai mare. La toate acestea se adaugă sistemul greoi şi complicat, potenţialii beneficiari fiind obligaţi să completeze lunar formulare pentru deduceri fiscale şi să meargă la angajator.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro