Electorata îşi pierde atractivitatea

euroDupă ce guvernul a aprobat forma finală a schemei fiscale pentru restructurarea creditelor, cunoscută drept „electorata”, bancherii apreciază că impactul real va fi departe de cel scontat.
În linii mari, de acest ajutor ar putea beneficia persoanele cu venituri brute mai mici de 2.200 lei/lună, cu o reducere a plafonului cu care banca poate diminua rata lunară de la 50% la 35%. Bancherii susţin că 90% dintre restanţierii la credite au întârzieri mai mici de 15 zile la plată. Cel mai important argument este însă acela că, prin diminuarea ratelor şi prelungirea termenului de rambursare, clientul ajunge să plătească băncii o dobândă totală cu până la 25-30% mai mare. La toate acestea se adaugă sistemul greoi şi complicat, potenţialii beneficiari fiind obligaţi să completeze lunar formulare pentru deduceri fiscale şi să meargă la angajator.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FOTBAL JUDEŢEAN LIGA A 6-A ÎN "FORMAŢIE" COMPLETĂ

Ediţia 2013-2014 a debutat cu 36 de echipe în categoria PROMOŢIE, mai multe ca oricând. A fost nevoie de trei serii, a câte 12 echipe. „PROMOŢIA” este ultima categorie valorică din campionatul judeţean de fotbal. Această serie poate fi comparată cu vechea competiţie „DACIADA”, la care participă toate echipele care […]