Published On: mar, nov. 28th, 2017

Eforturi susţinute pentru asigurarea accesului la tratamente

nichiduta.ro

Anul acesta preţurile a 55 de medicamente au scăzut, cu valori cuprinse între 10 şi 80%. Este vorba atât despre medicamente care fac obiectul unor contracte cost – volum – rezultat, precum cele pentru tratamentul Hepatitei C, cât şi despre medicamente din aria terapeutică a unor afecţiuni neurologice şi psihice, dar şi hipertensiunea arterială sau boli reumatice.
„Banii economisiţi în bugetul destinat consumului de medicamente datorită diminuărilor de preţuri la unele produse farmaceutice, au fost bineveniţi la buget pentru a acoperi costurile altor tratamente acordate în cadrul sistemului de sănătate. Aşa cum se ştie, banii nu sunt niciodată suficienţi, nu doar în sistemul de sănătate din România, ci în toată lumea. Însă, politicile publice de sănătate prevăzute de Programul de guvernare au în centrul lor pacientul şi prioritatea mandatului meu este asigurarea accesului pacienţilor la tratamentele de care au nevoie”, spun oficialii din Sănătate.
Anul acesta, lista de medicamente compensate şi gratuite a fost actualizată trimestrial şi au fost introduse un număr de 33 de molecule inovatoare. Aceste tratamente noi sunt desti- nate atât pacienţilor care suferă de boli pentru care nu există alternativă terapeutică, dar şi pentru afecţiuni oncologice, hematologice, diabet şi HIV/SIDA.
De asemenea, vă reamintim că, în preocuparea de a identifica soluţii pentru eliminarea exportului paralel de medicamente, ministrului Sănătăţii, prof.dr. Florian Bodog, a solicitat întrunirea miniştrilor UE în cadrul Consiliului miniştrilor Sănătăţii, care va avea loc la Bruxelles, în data de 8 decembrie 2017.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro