Published On: joi, mart. 15th, 2018

Educaţia reprezintă o prioritate în guvernarea PSD

nichiduta.ro

Viceprimarul municipiului Târgovişte, Monica Ilie a afirmat recent într-o conferinţă de presă a PSD Dâmboviţa că învăţământul este un proiect prioritar al guvernării PSD. A mai subliniat ideea că problemele în sistemul educaţional sunt numeroase şi nu durează de ieri, de azi. Cert este că se fac eforturi susţinute, atât din partea guvernului, cât şi din partea administraţiei locale, astfel încât personalul din şcoli şi elevii să beneficieze de cele mai bune condiţii şi de recunoaşterea muncii depuse. Dovadă este faptul că salariile dascălilor au crescut în trei rânduri – cu 15% în 2017, cu 4,3% în ian 2018 şi cu 20% în martie 2018. De asemenea, bugetul educaţiei, în 2018, înregistrează o creştere de 16% faţă de 2017:
„Educaţia reprezintă, cu adevărat, o prioritate în guvernarea PSD, de aceea ştirile care s-au vehiculat cu privire la boicotarea simulării examenului de Evaluare Naţională, inclusiv la nivelul judeţului Dâmboviţa, sunt cu atât mai surprinzătoare. Din fericire, în toate şcolile din judeţ, simularea a decurs în condiţii normale şi, chiar dacă au existat cazuri izolate de cadre didactice care au refuzat să participe, s-au găsit soluţii astfel încât elevii să nu aibă de suferit.
într-adevăr, problemele în sistemul educaţional sunt numeroase şi nu durează de ieri, de azi. Cert este că se fac eforturi susţinute, atât din partea guvernului, cât şi din partea administraţiei locale, astfel încât personalul din şcoli şi elevii să beneficieze de cele mai bune condiţii şi de recunoaşterea muncii depuse. Dovadă este faptul că salariile dascălilor au crescut în trei rânduri – cu 15% în 2017, cu 4,3% în ian 2018 şi cu 20% în martie 2018. De asemenea, bugetul educaţiei, în 2018, înregistrează o creştere de 16%
faţă de 2017.
O altă măsură adoptată deja de Senatul României, în calitate de Cameră decizională, este propunerea legislativă pentru modificarea articolului 84, alineatele (1) şi (4) din Legea educaţiei naţionale numărul 1/2011, care presupune două modificări: 1. Elevii din învăţământul preuniversitar beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafaţă, naval şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic.
2. Elevii beneficiază de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film şi alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice.
Este vorba, pe de o parte de tarife reduse la transport şi pe de alta parte de facilitarea accesului elevilor la activităţile culturale şi sportive, ceea ce are o influenţă majoră asupra formării lor”, a afirmat Monica Ilie.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro