Eduard Barcă, primarul comunei dâmboviţene Ocniţa, a realizat bilanţul activităţii pe acest an

Putem spune că anul 2018 a fost unul destul de bun în ceea ce priveşte dezvoltarea şi implementarea proiectelor cu impact asupra comunităţii din Ocniţa. Prin GAL, Primăria Ocniţa a implementat cu succes două proiecte.
Unul dintre proiecte a vizat dotarea Primăriei cu echipamente IT şi mobilier. Echipamentele IT, adică calculatoare şi programe cu licenţă, erau de mare necesitate pentru buna desfăşurare a activităţii compartimentelor din cadrul primăriei. Primăria avea în dotare calculatoare şi mobilier cu o vechime de peste 12 ani. Investiţia a fost posibilă prin accesarea fondurilor nerambursabile prin AFIR. Valoarea totală a proiectului a fost de 100.000 de lei.
Tot cu finanţare prin AFIR, Primăria Ocniţa a achiziţiona şi un tractor multifuncţional. Utilajul are şi alte echipamente anexe cum ar fi o sărăriţă, o lamă de deszăpezire dar şi un utilaj cu care se va tăia crengile copacilor. Utilajul poate fi folosit la lucrări în comună atât pe timp de vară cât şi pe timp de iarnă. Valoarea utilajului este de 50.000 de euro fără TVA.
Se lucrează şi la infrastructura rutieră a comunei, se vor termina de asfaltat în 2019, 6 km de străzi
Au început în luna noiembrie şi lucrările de asfaltare cu finanţare prin PNDL privind modernizarea mai multor străzi, în total 6 km. La acest moment, vremea nu mai permite să se facă asfaltări, lucrările vor fi reluate în forţă, în primăvara anului 2019.
Moş Crăciun a sosit cu bani de la Guvern pentru o nouă investiţi în comuna Ocniţa
Edilul Eduard Barcă nu a ezitat să-şi anunţe comunitatea că la începutul săptămânii acesteia, alte 16 miliarde lei au ajuns prin PNDL la Ocniţa. Cu aceşti bani se va realiza un pod şi calea de acces în cartierul Veteranilor. Modernizarea infrastructurii rutiere în acest cartier este un obiectiv aşteptat de foarte multă vreme. În acest cartier, accesul se face prin albia râului. Cu bani de la bugetul local, administraţia demarase amenjarea unui pod provizoriu, acum lucrurile se vor schimba radical având în vedere că Guvernul a alocat banii necesari pentru investiţie. Anul viitor, cartierul Veteranilor îşi va schimba radical faţa.
Edilul Eduard Barcău a ţinut să mulţumească Guvernului României pentru alocarea pe care a făcut-o comunei Ocniţa.
Tot în comună au mai fost realizate şi câteva investiţii la şcoală cu bani de la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

1000 de copii au simţit pe deplin bucuria Crăciunului

După trei ani, la sediul Partidei Romilor Pro-Europa din Târgovişte s-a reluat Campania „Daruri pentru comunitate”. Preşedintele Partidei Romilor ProEuropa Târgovişte, Tudorică Răducanu şi Moş Crăciun au adus bucuria pe chipul a 1000 de copii din comunitatea romă de la nivelul municipiului Târgovişte. Cei 1000 de copii au simţit pe […]