Editorial. ÎNTREBĂRI PENTRU CĂLIMAN

Mihai ROŞOIU

Zilele trecute am parcurs un interviu acordat de preşedintele CSM Bucureşti site-ului www.voleiromania.ro. Un interviu civilizat, în care Constantin Căliman a vorbit şi despre sezonul recent încheiat, la volei feminin. Mai – marele CSM-ului din Capitală nu s-a putut abţine şi a analizat situaţia creată zilele trecute la Târgovişte, când un banner de dimensiuni considerabile a fost arborat în Sala Sporturilor, cu un mesaj în care nu este folosit niciun cuvânt obscen. De-aici s-a creat un scandal monstru, alimentat (cum altfel?) de lacheii din presa finanţată cu bani publici de către actuala putere. Slugile de partid şi-au făcut numărul timp de câteva zile, după care subiectul a fost dezbătut şi de Constantin Căliman.
Discursul său mieros şi defensiv a fost de-a dreptul hilar. „Ceea ce s-a întâmplat la Târgovişte a fost independent de voinţa noastră. Eu consider că nu prea e corect, unii au escaladat verbal şi prin diverse acţiuni acest conflict. Până la urmă competiţia e în sală între sportivi, nu văd de ce administraţia locală ar fi trebuit să escaladeze verbal şi comportamental. E o ruşine pentru sportul românesc să se ajungă la afişarea unor bannere cu asemenea conţinut”, a declarat oficialul bucureştean. Acelaşi oficial care uită să spună ceea ce s-a petrecut la meciurile din sala Dobroeşti. Oare domnul Căliman nu-şi mai aduce aminte cum au fost îmbrâncite, scuipate şi înjurate sportivele Târgoviştei? Până una alta, nu a fost găsită nicio legătură între CSM Târgovişte şi banner-ul respectiv. În schimb, jucătoarele CSM-ului au fost atacate în sala în care sau disputat meciurile organizate de clubul pe care-l păstoreşte.
Oare primarul Sorin Oprescu ştie către cine intenţionează să direcţioneze 1 milion de euro pentru sezonul viitor? Probabil că nu. Cu siguranţă, edilul Bucureştiului nu ar dori să-şi asocieze numele cu un club care nu este capabil să organizeze un banal meci de volei. Presupunând prin absurd că banner-ul acela ar fi avut vreo legătură cu organizatorii, îl rugăm pe domnul Călinoiu să pună în balanţă cele două situaţii şi să ne ofere un răspuns la întrebarea: Ce e mai grav? Să fie afişat un banner sau să fie bătute sportivele în sala dumnealui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Caută iubirea ca să-ţi alungi teama

Preot loan ŞTEFĂNESCU Acum când ne confruntăm cu sărăcia, degringoladă politică, infracţionalitate camuflată, corupţia sub acoperire şi altele, este absurd ca unii să lupte pentru eliminarea credinţei, eliminarea lui Dumnezeu din viaţa noastră, tocmai într-o vreme când suntem asaltaţi de tabagism, alcoolism, droguri, sexualitate, golănie şi dezmăţ comportamental. Înainte de […]