Published On: mie, mart. 12th, 2014

Editorial “ADEVĂR” PÂNĂ LA CAPĂT

nichiduta.ro

antarticaLa începutul acestei săptămâni, s-au împlinit opt ani de când dâmboviţeanca Ileana Bocanciu, pasionat călător, s-a întors dintr-o expediţie, care a durat 70 de zile, la capătul lumii: Antarctica. De aceea, în această zi specială, dâmboviţeanca i-a invitat pe cei care iubesc aventura la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte, unde, a avut loc lansarea cărţii „ANTARCTICA UN COLŢ DE RAI – Singură la capătul lumii – jurnal de călătorie”. Cu această ocazie a fost vernisată o expoziţie de fotografii şi un scurt film, realizate cu imagini din colecţia personală.
„Am scris această carte în primul rând pentru mine, pentru a mă elibera de o povară. Pentru a putea să închid o poartă. Pentru a putea să trag în fine linie, sub acest capitol al vieţii mele”, spunea Ileana Bocanciu despre cartea sa.
Cartea are 360 de pagini, dintre care 16 pagini color şi se compune din două părţi: partea I – „Antarctica un colţ de rai” şi partea a Il-a -„Amintiri”, iar preţul cărţii este de 30 lei. Cartea cuprinde şi testele susţinute de autoare pentru a fi selectată în expediţie.
Sponsorizarea expediţiei a fost făcută de către Consiliul Local Târgovişte şi Primăria Târgovişte.
Autoarea şi-a lansat cartea în prezenţa mai multor invitaţi speciali, printre care şi preşedintele SARM, Valentin Grigore, care a avut numai cuvinte de laudă pentru autoare: „Antarctica nu este deloc accesibilă oricui… Ileana poate să ne vorbească poate zile întregi despre experienţe extraordinare. De această dată vine, însă, în faţa noastră cu o experienţă inedită.”. Expediţia din Antarctica a fost posibilă prin intermediul Fundaţiei Antarctice Române, aşa cum a declarat autoarea, Asociaţiei de Turism Chindia şi al Institutului Naţional Chinez de Cercetare, care a intermediat călătoria din Australia, până în Antarctica.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro