Eclipsa Inelară de Soare, din 10 iunie 2021

Cea de-a doua eclipsă din acest an este Eclipsa Inelară de Soare din data de 10 iunie 2021, ora 13:52 (ora României). Eclipsa Inelară de Soare din data de 10 iunie 2021 este vizibilă dintr-o parte a Rusiei, Groenlanda şi partea de nord a Canadei, desigur, dacă cerul nu este înnorat.
România nu se încadrează nici pe partea de umbră, nici pe partea de penumbră a eclipsei.
Primele eclipse vizibile din România vor fi Eclipsa Parţială Lunară din data de 16 mai 2022 şi Eclipsa Parţială Solară din data de 25 octombrie 2022. Până atunci ne pregătim ochelarii speciali cu protecţie pentru a putea urmări evenimentul, fiindcă razele puternice ale soarelui pot afecta retina.
Această eclipsă începe la ora 11:12 (ora României), când apare prima locaţie în penumba eclipsei, culminează la 13:52 (ora României), când umbra acoperă partea sa maximă posibilă, şi se sfârşeşte la 16:11 (ora României), când penumbra atinge ultima locaţie de pe Pământ, care este diferită de locaţia de început. Deci, eclipsa va dura efectiv 4 ore şi 59 de minute.
După cum am menţionat mai sus, aceasta este ca o continuare a Eclipsei de Lună din 26 mai 2021.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Avertizare meteo de vreme rea, meteorologii anunţă ploi torenţiale, vijelii şi grindină în toată ţara

ANM a emis o avertizare meteo de vreme rea, valabilă pentru toată ţara. Potrivit meteorologilor, începând de marţi şi până joi seară vor fi ploi care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Instabilitatea atmosferică rămâne accentuată până la sfârşitul săptămânii. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a […]