Published On: mie, apr. 26th, 2017

ECHIPELE DIN LIGA A II-A ŞI A III-A AR PUTEA BENEFICIA DE PROCENTE DIN DREPTURILE TV ALE LIGII 1

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a anunţat, vineri, după desfăşurarea şedinţei Comitetului Executiv, că va propune Adunării Generale a FRF, din 27 mai, să voteze „principiul solidarităţii financiare la toate nivelurile”, care impune distribuirea unui procent de 5% din drepturile de televizare a meciurilor din Liga 1 către cluburile din ligile inferioare., informează liga2.ro.
În şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 21 aprilie 2017 a fost votată în unanimitate ordinea de zi a Adunării Generale FRF din 27 mai 2017, pe care se află şi propunerea administraţiei FRF ca membrii Comitetului Executiv să fie mandataţi pentru negocierea cu LPF a modalităţii de implementare şi aplicare a principiului solidarităţii financiare la toate nivelurile, precum şi al solidarităţii dintre fotbalul profesionist şi amator, anunţă acelaşi site.
Într-o conferinţă de presă ulterioară şedinţei de Comitet Executiv, preşedintele Răzvan Burleanu a explicat demersul: „Principiul solidarităţii lipseşte cu desăvârşire din fotbalul românesc şi considerăm că introducerea lui reprezintă o necesitate, confirmată atât de realităţile fotbalistice pe care le trăim, cât şi de practica europeană, la nivel de federaţii continentale, UEFA, Parlamentul European şi Comisia Europeană. Ne gândim la un procent de 5% din drepturile TV pentru Liga 1 care să revină cluburilor din Liga 2 şi Liga 3. Printr-o adresă a LPF am fost informaţi că subiectul va fi discutat în Adunarea Generală a cluburilor de Liga 1 din 27 aprilie”.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>