Echipamente ultramoderne pentru supervizare, control şi achiziţii de date la sistemele de alimentare cu apă

staicuDirectorul general al Companiei de Apă Târgovişte -Dâmboviţa S.A., Dorin Staicu, şi reprezentantul S.C. Secvision Business Solutions au semnat contractul de procurare şi instalare echipament SCADA (supervizare, control şi achiziţii de date). Evenimentul a avut loc la sediul Companiei, în prezenţa conducerii executive şi membrilor în Consiliul de Administraţie: Cimpoacă Mihai -director tehnic şi membru C.A., Ion Ponorâcă – director economic şi preşedinte al C.A. şi Mariuţan Alexandru, Simion Adrian, Ciulei Tomiţă şi Hac Eduard, membri ai Consiliului de Administraţie.
Potrivit directorului general, care a făcut şi o prezentare a contractului, scopul investiţiei este de funcţionare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, reducerea cheltuielilor operaţionale şi creşterea calităţii serviciului de furnizare a apei către consumatori. Proiectul acoperă aglomerările de alimentare cu apă şi canal din Târgovişte, Moreni, Găeşti, Pucioasa, Titu şi Fieni. Ca obiective, contractul include reabilitarea echipamentelor de automatizare din cadrul punctelor de lucru existente; implementarea în cadrul sistemelor de alimentare cu apă a unor sisteme de monitorizare a debitului şi presiunii apei în reţea; implementarea sistemului de comunicare în cadrul a şapte puncte de lucru; reabilitarea PLC-urilor din cele şapte puncte de lucru; extinderea dispeceratului de supraveghere şi control; achiziţia, instalarea şi configurarea software-ului SCADA şi prelucrarea parametrilor de la punctele de lucru ale companiei.
„Prin acest proiect implementăm un nivel tehnologic ridicat, iar sistemul va fi util prin reducerea costurilor de operare. Aplicaţiea poate duce la o diminuare a costurilor, pornind de la 8% până la 12%. SCADA este un sistem de supraveghere a principalilor parteneri privind debitul şi presiunea apei, capabil să semnalizeze şi să asigure aproape în timp real eventuale avarii şi dis-funcţionalităţi” – a precizat directorul general, Dorin Staicu. Contractul este parte a Proiectului „Extinderea şi Reabilitarea Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în Judeţul Dâmboviţa” şi are o valoare totală de aproximativ 5,6 milioane de euro (fără TVA), din care 4,3 milioane de euro contribuţia Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Diferenţa de 1,3 milioane de euro reprezintă alocaţii bugetare şi contribuţia Companiei de Apă. Durata de implementare este de 24 de luni, perioadă în care va fi realizat şi un dispecerat central, pentru o organizare dinamică a serviciului tehnic de exploatare şi mentenanţă, respectiv supravegherea centralizată a parametrilor tehnologici de funcţionare şi achiziţia datelor de la senzori de presiune, nivele rezervoare, debimetrele zonale şi aşa mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Complexul de manifestări 420 DE ANI DE LA URCAREA PE TRONUL ŢĂRII ROMÂNEŞTI A LUI MIHAI VITEAZUL - O VERITABILĂ LECŢIE DE ISTORIE

Complexul de manifestări dedicate aniversării a 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a lui Mihai Viteazul, desfăşurat în perioada 16-20 septembrie, a fost o adevărată lecţie de istorie. Pornind în urmă cu un an de la un frumos gând al primarului comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, iată […]