Published On: mie, mai 31st, 2017

Echipa de volei are antrenor Un iberic pe banca Municipalului din Târgovişte

nichiduta.ro

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a anunţat numele viitorului antrneor al echipei de volei feminin. După despărţirea de Dragan Nesic, câştigătoarea Supercupei României va fi pregătită de către Guillermo Naranjo HERNANDEZ, un tehnician spaniol care a activat în prima ligă germană.
N-a fost telenovelă, ba dimpotrivă. Preşedintele Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a găsit rapid o soluţie pentru banca tehnică a echipei de volei feminin, ocupantă a locului trei în Divizia A1 din România. După despărţirea de Dragan Nesic, Ciprian Prisăcaru a anunţat, pe pagina de Facebook a clubului, numele noului antrenor. Acesta este spaniolul Guillermo Naranjo HERNANDEZ, un tehnician fără mari rezultate continentale aşa cum a fost cazul sârbilor Terzic şi Nesic, dar cu o mare calitate: e mult mai ieftin. Într-un interviu acordat cotidianului Jurnal de Dâmboviţa, preşedintele CSM-ului a ţinut să sublinieze că noul head-coach al formaţiei dâm-boviţene va câştiga mult mai puţin decât predecesorii săi. De altfel, acesta este singurul capitol pe care Prisăcaru marşează în mod regulat atunci când vine vorba despre performanţele clubului în primele luni de mandat ca şef al CSM-ului. La nivelul rezultatelor, preşedintele dâm-boviţean este la ani lumină în spatele lui Ciprian lugulescu, fostul lider al clubului primăriei.
Revenind la numirea lui Hernandez pe banca tehnică a Târgoviştei, trebuie să spunem că performanţele sale în Bundesliga sunt lăudabile.
Hernandez a petrecut ultimele patru sezoane în Bundesliga, unde a câştigat trei trofee şi a fost de două ori vicecampionul Germaniei (2015 şi 2017).
Cu Hernandez pe banca tehnică, Allianz MTV Stuttgart şi-a adjudecat Cupa Germaniei în două rânduri (2015 şi 2017) şi Supercupa Germaniei în 2016.
Spaniolul l-a ales ca asistent la CSM Târgovişte pe Akis Efsthatopoulos, ultima oară la Volley Club Pannaxiakos Naxos, vicecampioana Greciei.
Guillermo Naranjo Hernandez a mai bifat echipe ca Spar Tenerife Marichal şi Sunshine Volei Club Los Angeles, informează pagina de Facebook a clubului dâmboviţean.
CONCEDIAT DE ALLIANZ MTV STUTTGART
Potrivit presei germane, despărţirea lui Hernandez de gruparea şvabă s-a produs în condiţii cel puţin misterioase. La capătul unui sezon în care formaţia pe care a pregătit-o a ocupat locul al doilea în campionat, boardul german a decis să încheie relaţiile contractuale cu acesta. Ziarul Stuttgarter Zeitung a subliniat faptul că ruptura dintre cele două părţi ar putea avea efecte grave asupra bugetului formaţiei germane, dacă aceasta va fi nevoită să-i achite drepturile financiare contractuale, însă şi mai interesant este ceea ce se vorbeşte deja în lumea voleiului autohton. Zvonurile care circulă în aceste zile îl au în prim-plan pe Hernandez. Surse neoficiale susţin că ibericular fi fost forţa să plece de la Stuttgart din motive care nu ţin neapărat de partea profesională, ci mai degrabă din cauza relaţiei cu unele dintre jucătoarele formaţiei Allianz MTV.
Interesant este că printre tehnicienii cu care Prisăcaru a negociat s-a numărat şi Stefano Miccoli, italianul care a mai pregătit CSM-ul în trecut, cu rezultate modeste, însă, se pare că acesta a declinat propunerea. REFORMAREA LOTULUI
Cel mai probabil, din lotul cu care CSM Târgovişte a încheiat sezonul trecut, vor mai rămâne foarte puţine jucătoare. Criticile repetate pe care Prisăcaru le-a adus voleibalistelor reprezintă argumentul clar că preşedintele îşi doreşte un lot schimbat din temelii. Deşi a declarat că mai are sub contract două jucătoare, CSM le-ar putea pierde inclusiv pe acestea, dacă pretenţiile financiare nu le vor fi satisfăcute. Tot ca informaţie neoficială şi neconfirmată, se pare că obiectivul formaţiei dâmboviţene pentru sezonul următor va fi clasarea pe unul dintre locurile 4 sau 5 ale întrecerii interne. Mergând pe acelaşi principiul „nu contează valoarea, ieftin să fie”, preşedintele CSM-ului ar putea aduce jucătoare fără pretenţii financiare mari, tocmai pentru a demonstra conducerii primăriei că se poate face sport şi cu buget mic. De altfel, Ciprian Prisăcaru a şi recunoscut că există posibilitatea ca bugetul clubului să fie redus în noul sezon competiţional: „Din informaţiile mele, nu vor mai fi la fel de mulţi bani ca până acum. În funcţie de suma pe care o vom primi ne vom fixa obiective, vom forma loturile şi ne vom stabili strategia. Să nu uităm că avem de trecut peste un proces cu antrenorul George Dikeoulakos, iar dacă tribunalul îi va da dreptate, trebuie să achităm suma tot din bugetul clubului, ceea ce ne va forţa să redefinim sumele care vor intra în conturile secţiilor importante. Să nu se înţeleagă că vom plăti doar din bugetul echipei de volei. Nu aşa accepta aşa ceva”, a mărturisit Ciprian Prisăcaru.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro