LIGA A 3-A; SERIA A 6-A AVANCRONICA ETAPEI A 21-A

S.A.

fcmÎn sfârşit, după o pauză „forţată”, iată-ne reveniţi pe dreptunghiul verde, în cel de al 13-lea meci oficial din acest bulversat campionat al Ligii a 3-a naţionale.
La startul returului ne-am făcut nişte calcule, am întocmit clasamente ad-hoc, am făcut previziuni, am promovat şi retrogradat echipe, dar iată că doar în parte am avut dreptate.
Până la această etapă nu se ştie (şi matematic) cine retrogradează de pe locul 9 din seria a 6-a, dacă va fi cazul, dar nici cine promovează.
Totul este în suspans până în etapa de astăzi. Ştim echipele cu şanse de a „pierde” locul întâi şi locul 9, dar încă matematic se mai joacă. Să nu uităm că pentru poziţia 9 din clasamentul final sunt CIVITAS FĂGĂRAŞ, AVÂNTUL REGHIN şi chiar CONPET PLOIEŞTI (?!), iar pentru un loc în Liga a 2-a se bat FORTUNA BRAZI şi UNIREA TĂRLUNGENI.
Pentru F.C.M. TÂRGOVIŞTE situaţia nu este disperată sau îngrijorătoare. Trebuie doar să învingem pe CONPET, mai luăm şi noi 3 puncte de la GIROM ALBOTA şi ne-am îndepărtat de locul 9.
Nu vor fi doar 6 puncte lângă cele 12, vor urma şi altele, în fond, după ce scapi de griji, evoluezi detaşat, fără presiunea punctelor, doar pentru „greutatea primelor”. Să fie 3 sau 9, totul va depinde doar de jucători.
Astăzi avem şi noi o etapă mai aproape de adevăr, adică cu 4 partide, una mai interesantă ca cealaltă.
F.C.M. TÂRGOVIŞTE – CONPET
PLOIEŞTI
(26.04.2013, ORA 17:00). STADION „ALPAN” ŞOTÂNGA. OBSERVATOR: VASILE
AELENEI (BUCUREŞTI).
După atâta „vacanţă” cu doar două meciuri amicale, a sosit timpul ca ZEGHERU şi compania să iasă la „iarbă verde”. Astăzi primim vizita petroliştilor de la CONPET PLOIEŞTI, rivalii noştri din ultimii ani.
Bilanţul este favorabil fotbaliştilor noştri, niciodată nu am pierdut la PLOIEŞTI.
în tur a fost 1-1, datorită lui GRIGORE care, deşi nu era pe lista de plecare, a fost până la urmă inclus, introdus abia în minutul 70, ca să demonstreze celor care nu avea încredere în el că merită să fie titular, ceea ce s-a şi întâmplat de atunci.
Evident că acel meci de egalitate constituie un moral în plus în faţa lui PRIPU şi colegii săi.
Astăzi, însă trebuie şă câştigăm, mai ales că avem de partea noastră toate atuurile, teren propriu, gazon excelent, vreme pe măsură, spectatori dornici să ne aplaude victoria.
însă nu va fi deloc un meci uşor, ba dimpotrivă, trebuie tratat cu multă seriozitate şi mare atenţie din partea tuturor jucătorilor care vor reprezenta F.C.M.-ul astăzi. Vrem o dăruire totală, până la sacrificiu, pentru puncte şi primă.
Nu avem decât o singura variantă, victoria.
UNIREA CÂMPINA – CIVITAS
FĂGĂRAŞ
(27.04.2013, ORA 17:00).
SATADION „UNIREA” CÂMPINA. OBSERVATOR: ION ANGHEL (BUCUREŞTI)
Acest meci are o semnificaţie importantă pentru noi. Gazdele, dacă se vor „întrebuinţa” nu au voie să cedeze vreun punct, iar dacă oaspeţii vor pierde, ne fac şi nouă „viaţa mai uşoară” în etapa următoare când ne vom deplasa la FĂGĂRAŞ. Partida se dispută sâmbătă, şi nu este exclus ca să nu facem o deplasară la CÂMPINA, să urmărim adversarul pentru meciul următor.
E normal să dorim victoria celor din CÂMPINA, care, indirect, ne ajută.
F.C. ZAGON – ARGEŞUL PITEŞTI
(26.04.2013, ORA 17:00)
STADION – COMUNAL ZAGON. OBSERVATOR: PETRE CADAR (BRAŞOV).
Meci de mijlocul clasamentului, care nu interesează decât pe cele două combatante, deci orice rezultat este posibil. O uşoară înclinare spre piteşteni, fiind datori (moral) după înfrângerea suferită în etapa trecută, de pe teren propriu, în faţa celor de la
TĂRLUNGENI.
Va fi probabil un meci frumos, fără istoric. FORTUNA BRAZI – UNIREA
TĂRLUNGENI
(26.04.2013, ORA 20:00).
STADION „ASTRA” PLOIEŞTI (în nocturnă). OBSERVATOR: VICTOR CRUCEAN (BUCUREŞTI)
Partida de „a fi sau a nu fi”, totul sau nimic pentru gazde.
După cum ştiţi, acest meci este hotărâtor, decisiv pentru echipa care va promova. E adevărat, fiecare mai are de jucat (BRAZI 2, TĂRLUNGENI 4).
Până acum au cam mers „umăr la umăr”. Va fi, fără îndoială, un meci „pe viaţă şi pe moarte” din care învingătorul va triumfa.
Acum nu mai contează ce a făcut fiecare în ultimul meci. „FORTUNA” a contramandat un amical cu F.C.M. TÂRGOVIŞTE, pe care tot ei îl preferaseră. în schimb, acolo unde
„FORTUNA” BRAZI nu a reuşit să
câştige, cei din TĂRLUNGENI s-au întors victorioşi de la PITEŞTI, unde au fost „spionaţi” de prahoveni.
Din sursele presei, prima şansă o au gazdele, obişnuite şi cu nocturna. „Forţa” de care dispune gruparea de la BRAZI ne dă dreptul să credem în victoria lor. Din câte mă pricem eu la fotbal are cam tot ce-i trebuie, pentru un club de divizia B.
Sigur că cei de la „FORTUNA”
ne ţin minte, pentru „bătaia” pe care le-am administrat-o în tur, când la cârma echipei noastre era CONSTANTIN (1-0).
Să nu uităm că UNIREA TĂRLUNGENI în penultima etapă (pa 24 mai) vine la ŞOTÂNGA, unde trebuie să ne luăm o binemeritată revanşă.
Aşadar, meci de gradul zero, pe care „FORTUNA” nu are dreptul să-l piardă, să profite de „ZEIŢA FORTUNA”, să le aducă cele 3 puncte şi, implicit, promovarea cu meciuri mai puţin disputate.
Sperăm că arbitrajele vor fi cât se poate de corecte, de obiective, iar cel mai în formă la ora meciului să câştige.
„Aşa să ne ajute DUMNEZEU”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CONDAMNAŢI SĂ CÂŞTIGE! F.C. Municipal Târgovişte - Conpet Ploieşti. Astăzi, ora 17.00, stadion "Academia de Fotbal Ghiorghi Zotic", Şotânga

F.C. Municipal Târgovişte îşi reia astăzi seria meciurilor oficiale după o bună bucată de vreme în care a privit de la distanţă luptele din seria a VI-a a Ligii a III-a. Pauza a fost una independentă de dorinţa dâmboviţe-nilor şi a fost cauzată de numeroasele retrageri ale formaţiilor care făceau […]