Published On: joi, nov. 26th, 2015

E ŞI VINA TA?!

nichiduta.ro

Preot StefanescuPreot loan Ştefănescu
Ziua de 1 Decembrie – Ziua naţională a românilor – este o sărbătoare de înfrăţire şi unificare sufletească, pentru că nu numai unirea în cuget şi simţiri, ci şi lupta dură zeci şi sute de ani cu credinţă în Dumnezeu, ne-a adus izbânda de astăzi. Este şi va fi o imposibilitate că cineva să nu se convingă de adevărul istoric, că nu există păcat şi abuz nepedepsit, dar nici virtute şi suferinţă nerăsplătită. Ca să poţi pleca la un drum nou, ca să poţi începe un lucru bun, îţi trebuie în primul rând credinţă în ajutorul lui Dumnezeu şi apoi încredere în forţele tale proprii. Ca să ajungi la scopul propus, fără îndoieli şi ezitări, trebuie să ai nădejde în Dumnezeu, în stăruinţa personală şi în ajutorul celor ce te înconjoară. Iar ca să desăvârşeşti lucrul tău, îţi trebuie jertfa dragostei, care nu cunoaşte margini.
Să nu uităm că, cererea strămoşilor noştri în decursul vremurilor a fost plină de credinţă şi de aceea s-a realizat progresul şi libertatea de care ne bucurăm azi.
Este o datorie să păstrăm memoria strămoşilor noştri şi să ţinem cont de jertfa lor!
Un popor este învins, nu atunci când pierde o cetate sau o bătălie, ci atunci când îşi pierde datinile, credinţa, limba şi unitatea. Să nu uităm că suntem urmaşii unui neam care a luptat să rămână creştin, unit şi stăpân pe casa şi pe ţara lui. Şi suntem datori să transmitem gloria lor şi urmaşilor de mâine.
Este printre noi vreunul căruia să nu-i pasă de ţara şi de neamul lui?
Dacă nu este, atunci ziua de 1 Decembrie, ne dă prilejul ficăruia să facem o rugăciune către Bunul Dumnezeu pentru ţară şi neamul nostru românesc, şi să ne amintim şi să-i cinstim cum se cuvine pe toţi cei ce au făcut din viaţa lor adevărate bastioane ale demnităţii.
O refacere a puterilor sufleteşti, secătuite de zarva fiecărei zile, este foarte necesară în aceste timpuri pe care le trăim.
Pentru istorie, contează nu câtă moarte ai lăsat în urmă, ci câtă viaţă ai păstrat pentru urmaşii tăi! Eroii trăiesc în amintirea lor!
Şi dacă uiţi, dacă treci cu vederea peste trădarea vânzătorilor de neam, dacă laşi ca ei să te mintă în continuare şi să ne ducă la pierzare, e şi vina ta în greutăţile ce vor urma!
Degeaba ne batem cu pumnul în piept strigând în gura mare că suntem creştini, cinstiţi şi patrioţi, dacă faptele noastre vor demonstra contrariul.
Atenţie români! Fără Dumnezeu, nimic nu se poate!
Dă, Doamne, României şi românilor, tot dreptul lor, căci mai mult nu-ţi cerem!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro