Published On: vin, iun. 13th, 2014

După ce a ratat titlul în România cu Satu Mare si Târgoviste. CLAUDIA POP E CAMPIOANA

nichiduta.ro

claudia popFosta componentă a echipei de baschet a Clubului Municipal Târgovişte, Claudia Pop, a izbutit să obţină o performanţă neobişnuită. A devenit campioana Ecuadorului. Frumoasa baschetbalistă a acordat un interviu site-ului oificial al federaţiei de specialitate pe care vi-l prezentăm mai jos.
După două luni la Santa Maria Machala ai reuşit să câştigi trofeul de campion în Ecuador! Cum a fost finala cu Mavort Quito?
împreuna cu întreaga echipă şi susţinute puternic de fanii locali, am reuşit să scriem istorie pentru Santa Maria Machala, câştigând o finală foarte grea. Mai ales prin prisma altitudini la care s-a jucat – 2.800 m (!) – şi unde nu se poate respira… în cele din urmă am trecut de Mavort Quito, cu 98-77 şi 84-71, şi am devenit campioni pentru prima oară în istoria clubului! Am avut parte de un public minunat, care ne-a susţinut în permanenţă şi alături de care pot spune că am trăit experienţe unice… La finalul jocului decisiv, echipa a fost premiată şi cu un cec de 3.650 de dolari pentru câştigarea campionatului.
Aţi avut un parcurs impecabil în play-off, trei faze fără nici o înfran-gere. Care a fost reţeta succesului?
Deşi am avut parte de adversari puternici am reuşit acest încredibil parcurs în play-off, unde cel mai important factor a fost „ECHIPA”, respectat 100% în adevăratul său sens. împreună am reuşit să depăşim în semifinale puternica echipă UTE, marea favorită la titlu şi campioana din sezonul trecut. De fapt, UTE este o echipa cu un potenţial incredibil, atât financiar, cât şi în plan sportiv, dar noi am reuşit să le depasim şi să continuăm drumul spre trofeu. Apoi, în finală, am reuşit cu toţii să scriem istorie pentru această minunată echipă, Santa Maria Machala, care a obţinut, astfel, primul titlu de campion al Ecuador!
Cum este campionatul din Ecuador?
în Liga Feminină din Ecuador au fost înscrise în acest sezon doar 7 echipe. Se joacă acelaşi sistem ca şi în România (tur, retur, play-off, semifinale, finale) diferenţa este că durează mult mai puţin. Tot sezonul a fost de două luni şi jumătate, deoarece se joacă şi 2 sau 3 meciuri pe săptămână. După ce am terminat în Spania, m-am decis să mă transfer în Ecuadoar şi am ajuns la Santa Maria Machala la începutul returului – am pierdut doar primele 6 meciuri din tur. Conform regulamentelor de aici, nu poţi avea în echipă decât două străine, iar la Santa Maria am venit împreună cu pivotul argentinian Gisela Vega, pe care am avut-o ca adversară în liga spaniolă. Caracterizează în câteva cuvinte experienţa din Ecuador?
Dacă ar fi să ma rezum doar la un singur cuvânt reprezentativ pentru Ecuador, acela ar fi IUBIRE! Şi asta, pentru că oameni de aici au o bogăţie sufletească incredibilă, iar asemenea persoane sunt greu de găsit, uşor de iubit şi greu de uitat… Iar când spun Ecuador o să am mereu în minte banane şi orez, ceea ce nu lipseşte de la nici o masă aici…
Când te intorci acasă?
La sfârşitul săptămânii voi ajunge în ţară. Abia aştept…
Câteva cuvinte şi despre echipa naţională şi despre şansele noastre la Eurobasket 2015.
Trebuie să o spun cu mult regret că anul acesta am lipsit de la pregătirea lotului naţional… Sper să am ocazia să ma revanşez anul ce vine… Cât despre şansele de la Eurobasket 2015 parerea mea este că totul depinde doar de noi şi să nu uitam că „a visa, nu costă nimic” aşa că eu visez la o figură cât mai frumoasă cu atât mai mult că vom juca în faţa propriilor fani… Un mesaj pentru suporterii români…
Le mulţumesc că au fost în permanenţă alături de noi şi sper ca în vara anului viitor să sărbătorim împreună un rezultat notabil pentru naţionala României!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro