Published On: mie, mai 7th, 2014

DUMINICA MIRONOSIŢELOR LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

nichiduta.ro

mironositeDuminică, 4 mai 2014,
Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgovişte, în duminica a doua după Învierea Domnului, dedicată Femeilor Mironosiţe.
În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre rolul pe care femeile mironosiţe îl au în icono-mia mântuirii, şi anume acela de a fi primele vestitoare ale Învierii Domnului, apostoli ai apostolilor, dar şi demnitatea specială de care se bucură femeia în creştinism şi locul ei în misiunea pastorală a Bisericii noastre.
Având ca model pe Maica Domnului şi pe mironosiţe, femeia creştină este un partener de dialog, de misiune şi de mântuire pentru bărbat, pildă de curaj, eroism şi slujire a vieţii, prin maternitate şi angajament familial. De aceea, Duminica a doua după Sfintele Paşti este considerată în spaţiul creştin ortodox ca adevărată zi de omagiere a femeii creştine, a darurilor ei specifice cu care Dumnezeu a înzestrat-o, pentru a contribui la mai binele neamului omenesc.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro