Published On: mar, feb. 6th, 2018

DUMINICA FIULUI RISIPITOR – MĂRTURIE A IUBIRII MILOSTIVE A TATĂLUI CERESC CARE CHEAMĂ LA ÎNNOIREA VIEŢII

nichiduta.ro

În Duminica a doua a Triodului, numită a Fiului Risipitor, în ziua de 4 februarie 2018, numeroşi credincioşi târ-govişteni au participat la Sfânta Liturghie oficiată, la Catedrala din Târgovişte, de către Înalt-preasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi.
În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre înţelesul teologic şi existenţial al Pildei Fiului Risipitor, evidenţiind responsabilitatea şi demnitatea de care, la un moment dat, dă dovadă Fiul risipitor, în cadrul manifestării libertăţii sale, dreptatea fără iubire a fiului cel mare iar, în ultimul rând, iubirea milostivă a Tatălui, pe care o dăruieşte, cu generozitate, atât Fiului risipitor, cât şi fiului celui mare. Această pildă se constituie într-o mărturie a iubirii nemărginite a Tatălui ceresc, care trebuie să ne îndemne permanent la pocăinţă, prin înnoirea vieţii, în rugăciune şi grijă faţă de nevoile aproapelui.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente