Published On: mie, ian. 18th, 2017

Dubiţe ciocnite frontal din cauza vântului puternic pe DN 7 Slobozia Moară

nichiduta.ro

Trei persoane rănite, două maşini avariate şi trafic blocat. Acesta este bilanţul unui accident rutier produs în judeţul Dâmboviţa, pe DN 7 Slobozia
Moară, din cauza rafalelor de vânt destul de puternice.
Din primele informaţii, se pare că şoferul unei dubiţe a pierdut controlul volanului din cauza rafalelor de vânt puternice şi a pătruns pe contrasens, moment în care a intrat în coleziune cu o altă dubiţă care circula regulamentar. În urma impatului, maşinile au fost avariate, iar trei persoane au fost rănite dar sunt conştiente. Imediat la faţa locului s-au deplasat echipajele de poliţie şi ambulanţă.
Traficul a fost blocat pe DN 7 Slobozia Moară. Circulaţia a fost deviată pe DN 71-sensul giratoriu Bâldana şi din centrul comunei dâmboviţene Slobozia Moară pe drumul ce iese la Răcari-DN 71.
În zona de sud a judeţului Dâmboviţa, vremea este capricioasă, vântul bate puternic, ninge slab, iar zăpada depusă zilele trecute este troienită, aşadar şoferii trebuie să dea dovadă de prudenţă în trafic.
Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza zăpezii spulberate, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.
De asemenea, vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier şi vă atenţionăm cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.
Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.
Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro