DSV Dâmboviţa a dat startul controalelor drastice privind siguranţa produselor pentru masa de Paşte

Începând de vineri, 29 martie 2019, a intrat în aplicare planul comun de acţiuni ce vor fi întreprinse în Dâmboviţa , în perioada premergătoare şi în timpul Sărbătorilor Pascale, pentru protejarea sănătăţii şi a siguranţei populaţiei. Măsurile, care vor fi puse în aplicare de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi celelalte instituţii abilitate , au fost prezentate în cadrul şedinţei Colegiului prefectural. În acest context, Sandu Tolea, directorul DSV Dâmboviţa, a anunţat că, în perioada imediat următoare, pentru ca masa de Paşti a dâmboviţenilor să fie în siguranţă, dar şi ca această sărbătoare să se desfăşoare în deplină siguranţă şi linişte în toate localităţile, se vor demara aple acţiuni de control .
Vor fi organizate controale mixte în târguri de animale, pieţe agroalimentare şi în unităţi care produc, procesează, depozitează şi comercializează produse alimentare. S-a menţionat că au fost trimise adrese în vederea amenajării spaţiilor destinate comercializării produselor de origine animală – carne de miel şi ied, lapte şi produse lactate, ouă – de către producătorii persoane fizice şi juridice, care vor trebui să respecte condiţiile de igienă a spaţiului şi a ustensilelor. În acest context, s-a menţionat că, la nivelul judeţului, comercializarea cărnii de miel şi de ied în spaţiile înregistrate şi avizate sanitar-veterinar va fi acceptată numai dacă animalele vor fi sacrificate în abatoare autorizate, fiind obligatorie existenţa mărcii de sănătate pe carcasele de miel şi ied . În perioada de dinainte de sărbătorile Pascale, în judeţul Dâmboviţa vor fi amenajate cinci spaţii temporare unde fermierii pot sacrifica miei respectând condiţiile sanitare. Spre deosebire de un abator, animalele sacrificate în aceste spaţii nu vor putea fi vândute în unităţile de alimentaţie publică.Comercianţii care nu se vor supune normelor de igienă şi prevederilor legale, vor fi sancţionaţi. Amenzile sunt foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii dâmboviţeni continuă acţiunile privind furturile de lemn

Jandarmii au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale săvârşite la regimul silvic. În urma unei acţiuni desfăşurate pe raza comunei Cobia, sat Blidari, a fost constatată o faptă de natură contravenţională fiind aplicată o amendă în valoare de 3.000 de lei.Pe un drum forestier din locali-ate, aflat în […]